Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate VaL05

Buna seara!
Sunt domiciliata in Ro cu resedinta in Franta la Paris. Casatorita fiind din 2009 am luat numele de casatorie dupa sot - Vlad.
In anul 2015 a venit pe lume copilul nostru care a fost inregistrat la primaria de resedinta cu numele Vlad PC insa din parinti: tatal - Vlad VM si mama - Raducu Veronica - cu numele de dinaintea casatoriei. (Acestia luand in considerare actul de identitate francez - respectiv titrul de sejur -in care sunt inregistrata "Raducu Veronica, casatorita Vlad"
Cand ne-am prezentat la Ambasada din Paris pentru ridicarea CN romanesc am observat dezacordul de nume pe certificat insa ni s-a spus ca "este corect" intrucat asa a fost intocmit actul de nastere la primaria de resedinta.
Doresc sa precizez ca in dosarul de depunere a documentelor ptr eliberarea CN a fost prezent certificatul de casatorie al parintilor si livretul de familie.

As dori sa stiu daca acest fapt este in concordanta cu legislatia in vigoare sau este o eroare din partea celor de la ambasada care trebuie rectificata.
Va multumesc anticipat!