avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate GoriG

Activitate GoriG

Răspuns la discuția HG 1028/2006
In cor este, iar diferentierea intre oftalmolog si optometrist se face , in cazul prescrierii retetelor, numai in practica, de catre cei care nu respecta legea.[ link extern ]
Răspuns la discuția HG 1028/2006
Cabinete mobile nu exista legal, iar majoritatea opticilor medicale sunt srl- uri cu angajati fara scoala in domeniu.Intrebarea mea : de ce nu este recunoscuta dupa mai mult de 19 ani de existenta, specialitatea de optometrist si nu sunt luate in consideratie prescriptiile.( retetele).
Răspuns la discuția HG 1028/2006
Art. 13: Lucratorii beneficiaza de un examen Oftalmologic daca rezultatul examenului de la art. 12 arata ca este necesar .
Optometristul este cel responsabil de ingrijirea primara a vederii. emite retete si adapteaza ochelarul.Faptul ca , ilegal ,functioneaza " optici mobile" asta nu inseamna ca meseria asta se face in cort.Exista cabinete de optometrie autorizate care respecta normele. dar sunt catalogate asa cum ati facut- o dumneavoastra .Opticianul nu prescrie retete. dar Optometristul da.Cititi OMS 646/2019.
Răspuns la discuția HG 1028/2006
Asta este problema.Nimeni nu citeste statutul meseriei de optometrist, ci isi da cu parerea ...ceea ce afecteaza pe optometristi....care nu sunt doar OPTICIENI.Avem si ordonanta 646/2019..... si tot la oftalmologi si vanzatori de ochelari sunt decontati ochelarii.
Discuție HG 1028/2006
Imi puteti spune cum se aplica art.13 ? Specialistul vederii , cel care face consultul, elibereaza prescriptie si executa ochelarul este Optometristul, nu Oftalmologul.
Va multumesc.
Aici,la litera "f" , la ce se refera? [ link extern ]
Pentru profesiile liberale trebuie casa de marcat fiscala ? Exemplu cabinet de libera practica optica medicala.
Ce pot face in cazul in care administratorul Asociației de proprietari mi-a încasat o penalizare mai mare decât suma restanță ?