avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate Vali28

Activitate Vali28

Referitor la pc.2. Mai exact am vrut sa stiu daca in cazul de fata cand debitorul a decedat iar timp de trei ani de la scadenta debitului sau plata ultimei rate neachitate in care creditorul sau banca nu a facut nici un demers pentru recuperarea creantei, prin prescripţia extinctiva se stinge dreptul la acţiune ? Mai sunt aplicabile prevederile decretului .167/58 si in acest caz?
Atunci in anul 2007 cand a aflat de decesul clientului sâu, banca creditoare trebuia sa se inscrie la masa credala succesorala si sa-si revindice dreptul ce i se cuvenea obligand mostenitori sa achite aceasta datorie. Dar acum dupa ce au trecut 10 ani in care nu a intreprins nici o actiune mai are acest drept?
Tatal meu a decedat in anul 2007 iar acum in 2017 am primit de la o firma de recuperari creante o notificare ca figureaza cu o restanta de plata in suma de 1500 lei la ei. Banca care a cesionat si a vandut aceasta creanta a stiut de decesul tatalui meu in 2007 prin inmanarea unei copie dupa acest act. dar nu a facut nici o instiintare de plata sau nimic atlceva pana acum in acest scop.
Intrebarea mea este:
1. Se poate lua in considerare prescriptia extensiva in cazul de fata cu privire la reglementarile vechiului cod civil art.7 din Decret 167/58 fiind in cauza o creanta veche din 2007 in care s-au scurs mai bine de trei ani?
2. Poate succesiunea de dezbatere a mostenirii defunctului care s-a facut in mai 2015 si care a fost acceptata sa fie o consentinta in anularea acestei prescriptiei care s-a nascut dinainte de aceasta dezbatere?
Multumesc anticipat pentru raspuns!