avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate SAnaM

Activitate SAnaM



ynocentta a scris:


Daca terenul respectiv nu este ingradit de cattre primarie nu are afisate la vedere indicatoare acces pentru animale de companie,riscati sa fiti sanctionat

Daca vecinul sesiseaza politia si aceasta confirma ca dv utilizati domeniul public pentru a asigura animalului dv de companie spatiu unde acesta sa-si faca necesitatile fiziologice in spatiu nepermis ,riscati sanctiuni pecuniare

Gradinita are gard si poarta. Cainele meu nu isi face nevoile in acea locatie. In condițiile acestea, tot risc amenda?
Buna!
Sunt proprietara unui metis de talie medie, vaccinata, cipata,ii strang mereu nevoile indiferent de locatie, nu latra, nu musca, vrea doar sa se joace, inca nu este sterilizata (medicul veterinar a recomandat sterilizarea in octombrie). Dupa ce am citit mai multe lucruri pe acest site, am inteles ca trebuie sa am mereu la mine carnetul, saci pentru nevoile fiziologice, lesa si botnita (daca e nevoie). Am insa 2 intrebari:
1. Este nevoie sa posed si matura și făraș?
2. Cum nu am tarc in apropiere de bloc, ma duc pe străzile vecine. Nu exista tarcuri special amenajate(sa spună clar prin afișaj ca este destinat cainilor sau sa aiba nisip), dar am in schimb mici grădinițe in care nu întra nimeni. Am o problema cu un vecin de langa una dintre grădinițe. Aceasta gradinita este exterioara blocului (nu este lipita de bloc; ordinea amenajării este bloc, gradina exterioara bloc, trotuar, gradinita de care vorbesc) si nimeni nu întra acolo in afara de câțiva proprietari de caini. Acest vecin ma ameninta cu politia, ca va pune otrava sau ca va rupe gardul gradinitei numai ca eu si cainele meu sa nu mai stam acolo. Este foarte insistent si răutăcios, desi tot ce face cainele meu acolo e sa miroasă si sa alerge (nu latra, efectiv sunt doar eu care vorbesc cu ea). Întrebarea mea este: daca acesta va suna la politie, ce se poate întâmpla? Pot primi amenda pentru ca stau în acea gradinita cu cainele?
Mulțumesc.
Bună ziua!
Astăzi am fost abordată pe stradă de o așa zisă firmă de modeling pe Piața Romană, vis-a-vis de ASE, București. Mi s-au spus cuvinte frumoase, am fost atrasă de această firmă și am fost de acord să plătesc suma de 100 lei pt deschiderea contractului. Mai departe, am fost fotografiată și intervievată și când am ajuns la directoarea acestei firme, mi s-a spus că trebuie să plătesc 980 ron pentru a continua. Greșeala mea a fost de a semna contractul foarte rapid, fără a mă gândi că este înșelăciune și de a nu citi contractul, plătind încă o sumă de 100lei.
Întrebările mele sunt: credeți că este înșelăciune? Că am acționat greșit? Și ce ar trebui să fac mai departe?

Edit: După semnarea contractului, mi s-a cerut să mi se păstreze buletinul, am revenit la dânsa pentru a mi-l recupera și a-i spune că nu mai doresc să particip la evenimentele desfășurate de către firmă. Mi s-a spus că, pentru a rezilia contractul, este nevoie să plătesc suma integral sau să merg la un shooting photo pentru un portofoliu și la următorul eveniment care îmi va aduce încasări mari.

-mesaje conexate-