avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate Trixy

Activitate Trixy

De acord, pe presupuneri nu pot acuza. Dar cum pot? Tevile sunt alimentate cu apa, una din ele e calda si izolata.

latka a scris:

Pe presupuneri nu puteti acuza un om. Dacă acele țevi nu sunt de alimentare cu apă, nu aveți de ce sa mai comentați.

Apometrele, în schimb, au aceeași clasă de precizie, indiferent de ce cred unii sau alții.




Presedintele vrea sa ne convinga ca diferentele sunt de la clasele de precizie a apometrelor, diferente care au aparut de cand acele tevi intra in acel apartament... el locuieste acolo...

ynocentta a scris:

De unde se poate afla daca actualul presedinte este proprietar?

Din cartea de imobil
El spune ca sunt pierderi desi apa nu balteste nicaieri si toate sunt noi, schimbate.

Pot exista diferente consum apa fara sa existe balti ,chiar daca sunt inlocuite echipamentele,elementele de
infrastructura
Sa ma exprim mai clar, aceste lucrari din subsol, anumite tevi merg direct in apartamentul de la parter...


Concret care lucrari din subsol merg direct in apartamentul de la parter?
Poate fi vorba inclusiv despre scurgere separata care se realizeaza de multe ori de catre proprietarii de la parter pentru a indeparta situatiile neplacute de refulare coloane
Si apartamentul de la parter nu are instalate aparate individuale de contorizat?

3. Inaintea acestui presedinte, se tineau AG in curtea cartierului sau la sediul asociatiei, oricum erau prezenti aprox 50-80 persoane, nu 5 ca in ultimii ani.
4. Oamenii declara luna de luna consumul care apare la coloana Consum declarat apa rece respectiv Consum declarat apa calda, iar in coloana cu Diferente apa rece si Diferente apa calda, tot timpul sunt in medie 10 mc la cele 20 de apartamente in total care se imparte in mod egal la toti cei 20. Inainte de "lucrarile din subsol", ani la randul la diferente aparea 1 mc ba cu minus ba cu plus, care la regularizarea anuala era pe zero, deci nu erau diferente. Sa ma exprim mai clar, aceste lucrari din subsol, anumite tevi merg direct in apartamentul de la parter...


latka a scris:

2.Cereti conform art. 28 o copie a documentului care atestă calitatea de coproprietar.
3. Unde încap la bloc oamenii din 400 de apartamente ?
4. Luati-o de la capăt și explicați ce e 120 mc/an, diferența dintre suma apometrelor și contorul de branșament, raportat la ce ? Apartament, scara, etc...
Oricum schimbarea țevilor, fără a modifica instalația nu poate influenta.




Multumesc pt raspunsuri.
La punctul 2, cum aflam daca este coproprietar, dat fiind, ca doamna locuieste aici inainte de casatorie?
La punctul 3,intrebarea era daca este in regula sa se tina adunarea la o distanta destul de mare de cartier, si din aceasta cauza nu vin oamenii. Ar fi mai usor pt multi daca ar cobori din apartamente si nu sa se deplaseze kilometri pana la locatia unde se tine adunarea.
La punctul 4, 120 mc/an, adica 10 mc/luna, care este un consum mediu pt un apartament, ceea ce pana acum nu era, dar de cand s-au facut modificari in subsol si anumite tevi intra direct intr-un apartament, au aparut si diferentele. Ce e de facut?

latka a scris:

1. Presedintele este ales in cadrul adunarii generale, administratorul este angajat.
Articolul 56
(1) Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale.
[ link extern ]
2. Daca persoana respectiva este coproprietar in parti egale cu sotia lui, are tot dreptul sa fie ales, nu are importanta care dintre ei figureaza la avizier.
3. Adunarea generala pentru maxim 400 de proprietari unde o puteti tine la sediul asociatiei ?
Daca a fost ales doar de 5 oameni, in adunare generala reconvocata legal, inseamna ca presedintele a fost ales legal.
4. Nu am auzit pina acum ca suma apometrelor individuale sa dea cu 120 mc/luna in plus fata de contorul de bransament. Mai ales ca e vorba de 20 de apartamente. Schimbarea unor tevi nu are nici o influenta.
Am gasit urmatorul titlu: Președintele asociației de locatari se alege dintre proprietarii de apartamente din bloc și nu poate fi angajat.
Ce inseamna ca nu poate fi angajat? Nu poate fi angajat in cadrul asociatiei, sau nu poate fi angajat in alta parte decat la asociatie? De unde se poate afla daca actualul presedinte este proprietar? Pana acum cu putin timp in urma, sotia lui figura pe lista afisata la avizier, nu el, doar de cateva luni este el cu numele. Si inca o intrebare daca se poate, este normal sa convoace adunarea generala ca si locatie la o scoala, cu chirie pt o ora intr-o sala de clasa, scoala care se afla la o distanta semnificativa de cartierul de blocuri, in acest caz din 400 de apartamente, nu se prezinta la adunare doar 5 proprietari, cei 5 fiind oameni apropiati presedintelui care au venit fara sa aiba probleme de dezbatut. Eu am fost singura cu o problema legata de diferenta de consum la apa, o diferenta mare care presedintelui nu i se pare o problema dupa ce au fost schimbate tevile si remediate problemele, de atunci sunt diferente. El spune ca sunt pierderi desi apa nu balteste nicaieri si toate sunt noi, schimbate. Stie cineva cat pot fi diferentele in procente rezultate din clasa de precizie a apometrelor? Culmea, toate apometrele contorizeaza in plus si niciuna in minus, de cand s-au facut reparatii si modernizari. Inainte de schimbarea tevilor erau 2 mc diferente pe an la 20 de apartamente, dupa schimbarea lor si modificarea traseului tevilor, diferentele au crescut la 120 mc. Multumesc pt raspunsuri.
Buna ziua,
Am 52 de ani si lucrez la o firma pe post de inginer, unde urmeaza sa se faca disponibilizari. Nu se inchide firma, doar se fac disponibilizari.
Intrebarea mea este: pot fi concediata daca sunt sustinator de familie? Sunt divortata, am o fiica care acuma a fost admisa la facultate, va fi anul I, deci fara sa aiba venit, doar pensia alimentara din partea tatalui. Eu sunt sub tratament oncologic, de 4 ani, si nu imi pot permite sa-mi pierd locul de munca, deoarece sanatatea nu imi permite sa lucrez alte munci ca de exemplu munci fizice. Are importanta ca sunt sustinator de familie sau ca am probleme medicale?
Răspuns la discuția Trmen plata pensie alimentara
Multumesc pt raspuns. Daca nimeni nu-si asuma raspunderea sa se foloseasca de acei bani, atunci unde sunt banii timp de doua saptamani? De ce nu se vireaza atunci cand se retin de la sot? In mod logic ar fi cel mai corect ca in ziua in care se vireaza salariul fara acea parte de pensie alimentara, sa se vireze diferenta catre cel indreptatit, si nu cu intarziere de doua saptamani.
Răspuns la discuția Trmen plata pensie alimentara
Multumesc de raspuns, am sunat la contabilitate la firma fostului sot in urma cu ceva timp si le-am spus acelasi lucru, ca banii care sunt pt copil si nu se vireaza sotului, nu au dreptul sa-i tina ci in ziua de salar sa-i vireze catre mine. A durat cateva luni, dupa care vin banii tot cu doua saptamani de intarziere. Cunosc caz, in care propriul copil major dar la studii, nu a primit banii in ziua de salar al tatalui si il actiona in judecata luna de luna. Tatal fiind bun de plata cu cheltuieli de judecata cu tot. Atunci cum este? Eu nu vreau sa ma judec cu fostul sot ca nu el e cel care nu vireaza banii.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti, care este termenul pentru plata pensiei alimentare, avand in vedere ca fostul sot are ziua de salariu in data de 8 a lunii, si pensia alimentara vine de abia peste doua saptamani deoarece firma unde lucreaza nu vireaza banii retinuti pe loc, ci se mai foloseste de ei, motivand ca la sfarsit de luna se fac alte plati. Ce as putea sa fac, fiinca nu este corect.
Răspuns la discuția Venitul fostului sot
Multumesc pt raspuns.