Nu poate intra executorul in imobil pentru ca nu a primit autorizatie de la instanta in acest sens.
Cum dovediti ca initial contractul a fost incheiat pe 2 ani si ulterior apare inregistrat ca fiind incheiat pe 10 ani?
Organul competent sa cerceteze falsurile este parchetul.
Puteti solicita in instanta anularea donatiei pentru lipsa discernamantului. Puteti cere in cadrul acelui proces expertiza medico*legala prin care sa se stabileasca daca batrana are discernamant.
La o valoare de 30000 euro, taxa judiciara de timbru este de 3400 lei, dar cu conditia sa incheiati tranzactie.
Nu va pot da o suma aproximativa pentru ca nu cunosc valoarea de impozitare a apartamentului.
Taxa judiciara de timbru se calculeaza in caz de tranzactie dupa formula 20 lei + 5% din valoarea de impozitare impartit la 2.
Onorariul de avocat nu-l pot preciza, pentru ca fiecare avocat are onorariile lui proprii. Depinde la ce avocat va prezentati.
La fel este si in cazul notarului. Exista niste onorarii minimale, insa fiecare notar decide cat anume incaseaza peste aceste minimale.
Ar trebui sa faceti partajul, ca sa vedeti cui revine casa, ca sa plateasca si ratele in continuare.
Concubina este trecuta in acte ca si coproprietar al imobilului? Sau apartamantul este luat doar pe numele tatalui dvs? Presupun ca este si ea coproprietar, astfel justificandu-se interesul sau sa plateasca ratele in continuare.
Ar fi mai usor sa primiti un raspuns pertinent daca ati preciza ce anume problema aveti cu acel contract de donatie, ca sa vedem daca ne aflam intr-un caz de nulitate sau de revocare. Eu una nu pot scrie aici toata teoria referitoare la anularea si revocarea donatiilor.
Intrebati la un notariat sau la un avocat, dar cu prezentarea actului de proprietate.
Daca faceti partajul pe cale judecatoreasca, incheind o tranzactie, se plateste onoraraiul avocatului plus o taxa judiciara de timbru care se calculeaza in functie de valoarea apartamentului.
Buna seara,
In primul rand trebuie vazut motivul pentru care s-a respins cererea de autorizare intrare in incaperi. Presupun ca motivul respingerii il reprezinta faptul ca dvs detineti doar o cota ideala de 1/2, fara ca imobilul sa fie si efectiv partajat conform acestei cote. Mai precis nu detineti niste camere anume determinate pentru care sa se autorizeze intrarea.
Cred ca singura solutie este partajul, pentru a fi identificate si atribuite efectiv camerele si terenul aferent cotei dvs.
Politia e obligata sa se sesizeze din oficiu, chiar daca pagubitul nu a formulat plangere.
Dar va puteti impaca cu persoana vatamata si veti scapa de o eventuala condamnare.