avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate alex231

Activitate alex231

Sa inteleg ca poate fi ori o amenda penala, ori inchisoare?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

ART. 114 c.p.
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.




Deci Robert fiind la prima fapta, el fiind catalogat ca complice, nu va primi o sentinta neprivativa de libertate?
Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a doua infractiuni de talharie. In 6 ianuarie, ora 05.25, Andrei de 25 ani, din ...., reclamand ca prin agresiune acestuia i-a fost furat telefonul mobil, iar Robert nu a fost la locul faptei, cand s-a intamplat, ci s-a gasit ulterior cu Traian.

Intrebarea mea, este, ce poate pati Robert, deoarece el doar l-a asteptat pe Traian, nu a fost cu el cand a furat telefonul.
Momentan a primit 2 luni de Control Judiciar, iar apoi va urma procesul.
Ce va pati Robert, fiind la prima fapta?