avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Iftode Alexandru DANIEL

Activitate Iftode Alexandru DANIEL

Păi eu am avut nevoie de dovada ca întreținerea este plătită la zi.(pe acea adeverința scrie clar ca la data de 22.11.2017 imobilul nu avea nici un fel de datorie către asociația de proprietari) Cea ce am si primit de la vânzător. Fara acea adeverința. Notarul Nu ar fi incheiat contractul de vanzare cumpărare . Si nu inteleg unde scrie ca eu ca si cumpărător trebuia sa fac treaba asociației de proprietari. În privința apei aveti dreptate ă fost trecut pausal. 5 metri de persoana adică 15 metri în fiecare lună timp de 2 ani dar si asa este aceasta diferență. În momentul când am fost sa schimb actele la gaz doamna de la ghișeu mia specificat foarte clar că trebuie sa ii duc indexul. La fel si la curent. Cand vânzătorul ă cerut adeverința asa trebuia sa procedeze si asociația ma gandesc pentru ca asociația trebuia sa se asigure ca el ca si vânzător nu mai are nimic de plata. Sa ii poată elibera adeverința. Nu ??? Cum si eu ă trebuit să mai plătesc o factura la curent pt a putea schimba titularul. Acum eu va pun multe întrebări deoarece vreau sa ma lămuresc cine este vinovat pana la urma.

BEN46 a scris:

Asociația are partea ei de vină , dacă nu s-a dat citirea indexilor de cosum după o perioadă de trei luni consecutive Asociația trebuia să pună ap. respectiv consumul la apă la paușal nu să aștepte 2 ani să facă regularizarea .
Dv. la achiziționarea ap. trebuia să verificati la Asociație index. contoarelor și ultima fact. &chitanță de curent astfel nu a-ți fi ajuns in situația asta.

Buna ziua,
Este specificat in lege ca noul proprietar trebuie sa ia citirea apometrele??? Mie mortarul mia cerut acea adeverința precum ca imobilul nu are datorii. Acea adeverința trebuia cerută de către vânzător. Nu era normal ca asociația de proprietari sa iși incheie socotelile cu vechiul proprietar in conditiile in care cei de la asociatie stiau ca dinsul nu a dus citirea atata amar de vreme.? De ce trebuie sa raspund eu pt greseala asociatiei. Cand eu leam dat citirea la ceasuri imobilul nu figura cu nici o datorie din urma. Ulterior au calculat ei ca de la ultima citire adică din 2015 și până la data 27.01.2018 cand le-am dus citirea lipsesc 108 m de apa. Pana atunci ei nu au sesizat acea lipsa. Oare ??????

Victor Brosser a scris:

Faptul ca nu s-a facut citirea este alta discutie.
In acel apartament s-a consumat acea cantitate de apa si trebuie platita.
Cine vreti sa plateasca acea apa, ceilalti proprietari? Ar fi corect?
Apa trebuie platita de proprietarul / proprietarii acelui ap.
In mod normal acel consum trebuie sa-l plateasca fostul proprietar, inteleg ca este vorba de aproximativ 630 lei, ce s-a intamplat cu fondul de rulment al fostului proprietar? Daca mai exista s-ar putea compensa de acolo.
Dupa 90 de zile asociatia poate sa va cheme in instanta, nu aveti nicio davada ca nu dvs. ati consumat acea apa, daca n-at citit apometrele cu fostul proprietar cand ati preluat apartamentul.
Dvs. eventual puteti sa-l chemati in garantie pe fostul proprietar.
Nu intodeauna in instanta sa decide ce este corect, se decide ce este legal. Este o mare diferenta!
Parerea mea este , ca nu merita sa ajungeti in instanta pentru aceasta suma. Un avocat costa in jur de 1000 lei, o expertiza , in jur de 800 lei, dureaza fondul cam 1,5 ani, etc.
Ganditi-va, daca pierdeti, veti fi obligat sa achitati si cheltuieli de judecata + penalitati.
Incercati sa va intelegeti cu fostul proprietar sau cu asociatia, daca veti platii in jur de 50/luna pana se stinge aceasta restanta, nu este ceva insuportabil.

Asa este dar în luna ianuarie cand am plătit luna noiembrie si decembrie dau pus 15m si 15 m. În februarie m-am trezit cu 0 persoane la si 45 de metri de apa.. În momentul eliberării adeverințe proprietarul a achitat din urmă SEPTEMBRIE si octombrie si abia dupa aceea iau eliberat documentul.si in ianuarie miau cerut mie citire la apometre pt ca cei de la asociatie au zis ca nu a adus citirea 2 ani si asa a rezultat acea diferență. Si dumnealor nu au facut nimic pt a verifica de ce nu aduce citirea. Sper sa nu ma înșel dar cred ca exista un contor pe bloc de apa cum timp de 2 ani nu au văzut diferență aceasta.

Victor Brosser a scris:

lista pentru noiembrie, probabil ca nu era inca facuta.

Buna ziua.
Ce nu inteleg eu este ca la data de 22.11.2017 cand asociația de locatari ia eliberat adeverința respectiva apartamentul nu avea datorii.actele de vanzare cumpărate au fost făcute pe data de 23.11.2017. Problema ă aparut cand m-am dus sa plătesc întreținerea pe noiembrie respectiv decembrie. Cei de la asociatie miau zis ă le dau o citire de la apometre deoarece vechiul proprietar nu lea dat citirea timp de 2 ani .asta am si facut.asta sa intamplat in luna ianuarie.su miau zis ca e diferență este de 108 m cubi de apa.dar nu inteleg cum au eliberat o adeverință cum ca nu sunt datorii cand deapt erau.in luna noiembrie si decembrie la intretire apar cate 15 m cu i de apa.pe care ian si platit.dar cei 108 au apărut din senin.am citit în lege si acea adeverinta ii trebuia vanzatorului pt a putea vinde. Nu trebuiau cei de la asociatie sai ceara citirea de la apometre stiind ca nu sau citit apometrele 2 ani. Pt ai elibera adeverința??

Victor Brosser a scris:

Aici este vorba despre o regularizare.
La data respectiva ap. nu avea restante, daca nu ati citit impreuna cu fostul proprietar apometrele la data vanzarii, cum puteti dovedii cat ati consumat dvs. si cat el?
Apa respectiva s-a consumat in ap dvs.
Acest consum nu-l puteti contesta, citirea ati facut-o chiar dvs. si trebuie platit.
Discutati cu fostul proprietar poate va fi de acord sa plateasca macar o parte.
Daca ajungeti in instanta, nu cred ca o sa aveti castig de cauza.
Daca fostul proprietar nu vrea sa participe si el la plata apei, atunci incercati sa va intelegeti cu asociatia si sa achitati esalonat pe o perioda de 12 luni, sau asa ceva.

Nu am luat citirea apometrelor la acel moment. Doar am solicitat adeverința precum ca nu sunt datorii. Vreau sa stiu daca este vina mea sau daca am procedat gresit.

cyan a scris:

Ati schimbat contoarele cand ati intrat in posesia apartamentului sau macar ati luat indexul contoarelor?
De platit nu aveti de platit decat din momentul in care ati devenit proprietar.
Constestati lista de plata in cazul in care va introduc la plata cei 108 mc si solicitati explicatii in scris presedintelui ascoiatiei. Altfel nu va ramane decat sa ii dati in judecata.

Am si eu o nelămurire vizavi de apa de la întreținere. În luna Noiembrie 2017 am achiziționat un apartament la momentul respectiv can am fost cu vânzătorul la notar doamna notar ă solicitat o adeverință din care sa reiasă că vânzătorul nu este dator la întreținere. Am obtinut acea adeverința de la asociația de proprietari am cumparat apartamentul însă în momentul can m-am dus sa achit întreținere pe luna noiembrie respectiv decembrie pt ca vin mai tarziu am avut surpriza de a ma confrunta cu următoarea problema. Vânzătorul nu a dus citirea apei la asociatie vreme de 2 ani si ceva de zile . Asociația mia solicitat o citire la apometre pe care bineinteles le am dat o iar surpriză mare ă fost cand au calculat si sunt 108 metri cubi de apa neplatiti. Iar acum aceștia imi imputa mie acea apa. Ce pot face pt ca nu doresc să plătesc acea apa din moment ce miau eliberat acea adeverința cum ca este la zi. Bineinteles ca ce în toți acești 2 ani asociația au pus legal cate 5 metri cu i de persoana respectiv 15 m 3 persoane. Dar tot e diferenta aceasta. Ce pot face ????