avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate dorin120112

Activitate dorin120112

Bună seara. O cunoștință este profesor titular de engleza. De 2 ani lucrează cu jumătate de norma la cerere. Mai nou inspectoratul nu ii mai da voie sa stea doar pe jumătate de norma. Ar mai avea voie legal sa oprească decât jumătate din norma?
Bună ziua. Soția vrea să facă o împuternicire notariala pentru sora ei, că aceasta din urma sa depună în numele soției un dosar de continuitate profesională la inspectoratul școlar. Ce ar trebuii sa conțină procura respectiva? Va mulțumesc.
Mulțumesc frumos

POPA GHEORGHE a scris:

Sesizati primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si cereti raspuns scris cu masurile luate. Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile de la data inregistrarii petitiei dvs., puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei, cu respectarea Legii nr. 554/ 2004.

Bună seara. O persoana din localitatea mea a pus porți metalice pe o întrare care este drum public și nu accepta accesul și altor persoane. Primăria nu ia nicio măsură deșii sau făcut sesizări. Ce este de făcut?
Mulțumesc frumos

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti fi ales viceprimar.

Bună ziua. Varul meu este primarul unei comune. Iar eu sunt consilier local. Pot fi ales viceprimar?
Bună ziua. Vrea și eu sa știu dacă un polițist local poate sa facă parte din biroul electoral de circumscripție? Mulțumesc.
Mulțumesc pentru răspuns. Banii aceștia se pot cere și retroactiv? Ea are certificat din 2012 și este angajata din 2018...

Cornel Vasile a scris:

Persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, beneficiaza de un spor de 15 % din salariul de bază pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru.

Bună ziua. Soția mea este profesoara de engleza la școala din localitate și suferă de diabet( handicap accentuat). Poate beneficia de cei 15% în plus la salariul de baza?

Aveți dreptate. De cadastru este vorba. Ce poate face dacă nu are acea semnătura?
Kyandra a scris:

Cumva, cred că este vorba de cadastru, nu de titlul de proprietate. Sau de Ordinul Prefectului? Sunt singurele situații în care, dacă suprafața de teren rezultată din acte diferă cu mai mult de 10% față de cea reală, din măsurători (în plus!), se cere acordul vecinilor pentru finalizarea documentației.