avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Veres

Activitate Ioana Veres

Buna ziua, sunt divortata de 11 ani si mereu am avut dificultati cu plata pensiei alimentare de catre tatal fiicei noastre. Initial pensia alimentara a fost stabilita in cuantum de 1000 lei / luna, ca ulterior, prin sentinta sa se stabileasca in procent de 25 % din venitul lunar al tatalui. Avand in vedere ca fostul sot refuza de la o vreme sa plateasca pensia alimentara, sustinand ca fiica noastra a implinit 18 ani, as avea 2 intrebari:
1. Pana la ce varsta ar trebui sa plateasca pensie alimentara ? Mentionez ca fiica noastra are 18 ani, dar este in clasa a XII-a.
2. Ce posibilitati legale am sa aflu care este venitul lunar al fostului sot (eventual caror institutii sa ma adresez) , deoarece el sustine ca nu este angajat nicaieri, pe cale de consecinta eu nereusind nici macar sa stabilesc care sunt sumele datorate.
Va multumesc !
Buna seara, as dori sa particip la un concurs pentru funcția de auditor public grad superior - funcție ce apare pe site ul ANFP ca funcție publică de executie. Urmărind arhiva concursurilor de pe ANFP nu mi e foarte clar care este punctajul minim necesar, respectiv 50 sau 70 pct ? Potrivit HG 611/2008 art.60 alin. 3, pt.functiile publice de execuție sunt necesare minim 50 pct, însă am intalnit pe site ul ANFP in arhiva concursurilor un post de auditor superior unde explicatia ANFP era ca sunt necesare minim 70 pct. (ca pentru functiile publice de conducere). Exista posibilitatea ca funcția de auditor superior sa fie asimilată funcțiilor publice de conducere ? Va multumesc anticipat pt.raspuns.