avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate S.Georgeta

Activitate S.Georgeta

Buna ziua, va multumesc pentru raspuns.
Domnul in cauza nu comenteaza cu un cont fals, asa am reusit sa ii localizam,chiar recunoaste identitatea, iar datele lui le avem in baza noastra de date, deoarece acum aproximativ un an a aplicat la una din ofértele de munca . Pentru ca aplica la un post disponibil nu ne obliga sa ii si oferim acel loc , intodeanua alegem dintre candidati , pe cei care ii consideram mai buni., iar ceilantii aplicanti raman in baza de date pentru o viitoare posibila colaborare.
Nu am stiut ca ar fi ilegal ca si socetate sa detinem la departamentul de resurse umane o baza de date cu candidatii care au aplicat la ofértele noastre de munca .
Sa il blocam ca si utilizator nu putem, deoarece posteaza in grupuri unde au acces un numar foarte mare de utilizatori din domeniul nostru de activitate si nu suntem adaminul acelei pagini.

Doream sa stiu daca in afara de politie si instanta mai este alt departament care se ocupa cu astfel de situatii Am primit o informatie precum ca s-ar fi creat un departament special in CNDC (comisia nationala pentru combaterea discriminarii ) la care ne putem adresa.

-Apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să postați un nou mesaj. Mulțumesc-
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns.
Nu il cunoastem pe domnul in cauza, deoarece nu a colaborat niciodata cu noi,dar intradevar avem datele lui pentru identificare deoarece a aplicat acum doi ani la una din ofértele de munca disponibile. Nu toti aplicantii ajung sa si munceasca cu noi, dar raman inregistrati in baza de date,pentru o posibila colaborare.
In grupul unde posteaza si isi permite sa denigreze socetatea si pe mine personal este un grup unde multe firme din domeniul nostru de activitate publica posturile disponibile
Pentru a deschide un proces de calomie, dovezile care le detin sunt printscreen-urile de la acele postari. Stiu ca un proces dureaza mult si primul interés ar fi ca domnul sa nu mai continue sa scrie despre noi.
Daca nu este de competenta politiei si nu este fapta contraventionala la cine mai ma pot adresa?
Va multumesc

Birou detectivi Birou investigatii detectivi a scris:

La instanta lui de domiciliu. inteleg ca-l cunoasteti, aveti date personale despre el, este identificabil ? Ca altfel slabe sanse. Mai bine ajungeți la intelegere amiabila (ceva ceva ia facut SC dv. ). Puteti alege un proces civil de calomnie, doar daca puteti dovedi acest lucru, si ceea ce afirma el , nu este si adevarat.

Buna ziua
De mai bine de o luna ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta pentru mine.
Sunt persoana jurídica si un anumit domn pe care nu il cunosc personal, nu a avut nici o tangenta cu socetatea pe care o reprezint isi permite sa aduca injurii ,defaimare folosind expresii exagerat de vulgare ,pe retele de socializare unde au acces un numar foarte mare de persoane din domeniul nostru de activitate.
Am depus o petitie la politia din orasul unde are domiciliul cu printscreen-uri de la acele postarii drept dovada si am primit raspuns precum ca fapta numitului domn nu este de natura penala sau contravencionala , deci nu se poate lua nici o masura ca acesta sa nu mai continue sa posteze acele injurii , comentarii mincinoase care ne afecteaza imaginea socetatii, a mea personala si instiga si pe alti sa isi dea cu parerea , sa comenteze in necunostinta de cauza.
Nu doresc sa contrazic aceasta institutie, dar stiu ca Facebook este considerat spaţiu public şi nu privat, şi de aceea o persoană poate fi trasă la răspundere, pentru afirmaţiile publicate acolo.
Sunt nişte limite ale exprimării în spaţiul public iar regulile care se aplică în spaţiul nevirtual se aplică şi în mediul virtual. E ca şi cum ai scrie pe un zid”
Intrebarea mea este unde mai ma pot adresa cu petitie,reclamatii sa prezint toate printscreen-urile postarilor ca sa fie luate masuri impotriva acestui domn.
Am apelat si la administratorii site-ului sa nu permita acele postari unde se folosesc expresii exagerat de vulgare si mi-au raspuns ca fiecare poate posta ce considera .
Daca doresc sa deschid proces civil unde trebuie sa apelez? La judecatoria unde am eu domiciliul, sau la judecatoria unde are domnul domiciliul,pentru ca sunt judete diferite.
Pentru denigrare socetate si patarea imaginii este tot proces civil?
Va multumesc si astept un raspuns .