avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate onlinestore

Activitate onlinestore

Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua, as dori un raspuns de specialitate.
Azi mai multi vanzatori care vindem online pe platforme proprii cat si pe okazii am primit urmatorul mesaj de la o firma din pitesti urmatorul mesaj:

RETAIL NET CONCEPT SRL, cu sediul in Pitești, Str Alunului, Nr. 31, Bl. A38, Sc. E, Ap. 13, Jud. Argeș, CUI 36320472, înregistrată la Registrul Comerțului Arges cu nr. J03/1265/2016,
Vă aducem la cunoștință că societatea noastră este deținătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcii GORDAK, înregistrată la OFICIUL DE STAT PENTRU INVENȚII ȘI MĂRCI, conform Certificat de înregistrare a mărcii Nr. 150184, din data de 23.08.2017.
Motiv pentru care vă solicităm, cu respect, să sistați deîndată, comercializarea tuturor bunurilor ce poartă denumirea GORDAK, având în vedere că aceste bunuri intra sub incidența și protecția oferită atât de legislația internă, prin dispozițiile Legii nr. 11/1991, privind combaterea concurenței neloaiale și a Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, cât și de legislația europeană, prin Directiva nr. 89/104 a Consiliului UE din 21.12.1988 și Regulamentul nr. 40/94 al Consiliului UE din 20.12.1993 care reglementează marcile comunitare.
Având în vedere că marca GORDAK, este inregistrată la nivel național, apreciem că toate produsele și bunurile ce poartă denumirea GORDAK, ce vor intra pe teritoriul României, atât din spațiul comunitar european cât și extracomunitar sunt contrafăcute, neexistând o autorizare sau licențiere a unei terțe persoane de către deținătorul de drept al mărcii înregistrate.
Totodată aveți termen de 48 de ore să luați legătura cu reprezentantul legal al mărcii, mai sus menționate, de la primirea prezentei înștiințări, pentru a incepe procedura de intrare in legalitate sau de întrerupere a comercializării sau afișării produselor pe platforma dumneavoastră online si pe alte site-uri gen okazii.ro, publi24.ro, etc.
În cazul în care nu doriți licențierea și nici nu sistați de îndata comercializarea si publicarea anunturilor, tuturor bunurilor ce poarta denumirea GORDAK, vom sesiza toate autoritățile competente și vom formula în justitie atât actiuni civile cât si penale, pentru ocrotirea dreptului nostru legitim.
Pentru informatii suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 0772125789 sau pe e-mail la adresa: office@gordak.ro

Din cunostintele mele exista o directiva europeana care imi da voie sa cumpar si sa vand orice produs in uniunea europeana daca nu este contrafacut. Va rog sa imi spuneti daca acesta firma din Ploiesti care a inregistrat in Romania marca Gordak Romania (defapt este inregistrata si de firma producatoare (China) Gordak pe plan international) are cadru legal sa imi ceara oprirea comercializarii acestei marci pe teritoriul Romaniei? Repet nu firma producatoare Gordak Instruments din China imi cere acest lucru.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.