avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate Maria@V

Activitate Maria@V

Răspuns la discuția Gratii apartament parter
Va multumesc pentru raspuns!!

Mircea SCALAT a scris:

Ar fi cazul să vă interesaţi la Prmărie-Serviciul de Urbanism şi Arhitectură. Acolo veţi avea răspunsul competent.


Răspuns la discuția Gratii apartament parter
Multumesc mult de raspuns!!

amadeus_121 a scris:

Vorbiti prostii.
Am ferestre cu gratii ornamentale, adica in sticla. Vecinul are o altă forma de rama, doar cu doua ochiuri, alt vecin are rame de culoarea lemnului, alt vecin are rulouri exterioare, alt vecin are gratii la pervaz inalte de 25cm pentru flori.
Blocul a fost reabilitat de primărie si nu a fost nicio problema și totul s-a pastrat asa cum era plus ca un vecin a refuzat reabilitarea totala la balcoanele lui.
1. Gratiile nu sunt lucrari de constructie!!! Nu au legatura cu structura, culoarea, forma exterioara etc. Gratiile se demonteaza oricand exact ca aerul conditionat nu fac parte din cladire și nu trebuie incluse in "proiectul initial" doar daca n-ai de lucru.
2. Asociația s-a bagat in seama ca musca-n... miere.
Daca nu esti in centru sau zona istorica sau protejata sau la fata blocului de la strada "principala" primaria nu are nici dreptul, nici temeiul legal să se lege de vreun apartament.
Astea sunt prostii tipic romanilor care vor să fie mai germani ca francezii și sa para mai civilizati ca suedezii.
ynocentta a scris:

Si gratiile schimba sau nu aspectul?

Logic ca aplicarea de sistem de gratii deasupra ferestrelor schimba atat aspectul exterior al imobilului cat in special proiectul initial al acestuia




Răspuns la discuția Gratii apartament parter
Pe principul asta poate nu ar trebui sa nu punem nici iala la usa...ca un hot determinat oricum nu poate fi oprit..Interesanta logica dvs..

Precum am mai zis...eu vreau gratii, pt ca sa ma apar pe mine..nu neaparat bunurile..ci in primul rand pe mine!! E greu sa dai niste gratii jos fara sa faci galagie si sa trezesti locatarii care pot da alerta..

Am tot dreptul sa ma apar pe mine indiferent de estetul blocului.


DinuX a scris:

Mai mult, mie personal gratiile mi se par o invitatie pentru hoti, iar un hot determinat nu poate fi oprit.

- Editat de admin: Atenție la limbaj! -

Răspuns la discuția Gratii apartament parter
Multumesc pt link!

Cu siguranta o sa va tin la curent!

Răspuns la discuția Gratii apartament parter
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru raspuns!

Si mie mi se pare absurd sa se puna atatea conditii pt montarea unor gratii.. care nu sunt un moft, ci o chestiune de siguranta.

Cum am ajuns la ideea cu gratii? Nu la mult timp dupa ce am stins lumina, a incercat cineva sa patrunda in apartament... umbla cu surubelnita pe la geam.. Bineinteles ca am deschis lumina si am anuntat politia, dar infractorul a fugit..

Va dati seama ca daca dormeam mai profund si nu as fi observat la timp miscarea, infractorul ar fi intrat peste mine in casa... Niste gratii ar fi mai sigure..

Nu inteleg de ce atata lume de aici pune accent pe estet si nu pe siguranta unei persoane..

Emilika40 a scris:

DinuX a scris:


@Emilika Nu mai dati sfaturi care nu au nici fundament logic, nici juridic!

Puțin mai politicos se poate, vă rog? Mulțumesc.

Puneți dvs. lista actelor necesare autorizației de construire pentru montare gratii la parter. Poate o să vă dați seama că ar fi caraghios să se ceară pentru atâta lucru.
Nu că legiutorii noștri nu ar face și legi de care se poate râde, dar aici nu e cazul.

Răspuns la discuția Gratii apartament parter
Pompierii de obicei au unelte de descarcerare.. Mai periculos in caz de incendiu mi se pare sa pun geamuri anti-efractie decat gratii ( gratiile se pot lua repede cu o ranga)

Oricum multumesc pentru raspuns.

monick a scris:

Buna ziua. Personal, nu cred ca e o problema de estetica ci mai degraba de siguranta. V-ati gandit ce faceti la un eventual incendiu ? Ferestrele sunt o cale de iesire, iar pompierii ar fi mult incetiniti de acele gratii. Cum spunea un domn mai sus, solutia mea ar fi geamuri antiefractie. Este doar o parere, desigur.

Răspuns la discuția Gratii apartament parter
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns dar nu inteleg de ce un ton atata de ostil fata de ridicarea unei probleme reale.. de auto-aparare

DinuX a scris:

Ba nu, ce parere aveti de niste "amarate de gratii" vopsite in roz, schimba sau nu schimba aspectul? Ce-ar fi ca eu sa-mi pun unele verticale rosii iar vecinul unele orizontale galbene?! Sau eu unele cu linii drepte, de inspiratie cubista, iar vecinul unele cu floricele si pasarele? Nu, singura varianta in care nu schimba aspectul exterior al fatadei ar fi ca sa le monteze in spatele sticlei... Altfel, pe exterior, trebuie cu autorizatie cu toti pasi si tot ce trebuie (inclusiv acordul asociatiei). Pe vremuri cand erau doua randuri de geamuri la tamplaria de lemn se puteau monta intre ele, am vazut asa la case vechi. O solutie mai simpla ar fi sa schimbati sticla de la fereastra cu una antiefractie.

De vazut si Legea 50/1991:
Art. 11
(1)Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, caracteristicile iniţiale ale construcţiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a)reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
b)reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei;
c)reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d)zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e)zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor;
f)reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;
g)reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
h)reparaţii şi înlocuiri la finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin şi la scări de acces, fără modificarea calităţii şi a aspectului elementelor constructive;
i)lucrări de întreţinere la căile de comunicaţie şi la instalaţiile aferente;
j)lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare şi restaurare a componentelor artistice ale construcţiilor prevăzute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al autorităţii administraţiei publice judeţene sau locale, după caz;
k)lucrări de foraje şi sondaje geotehnice pentru construcţii de importanţă normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecţie instituite pentru zăcăminte acvifere;
l)lucrări de construcţii funerare subterane şi supraterane, cu avizul administraţiei cimitirului.


@Maria Da, aveti dreptul sa puneti gratii, dar fie le puneti pe interior, fie solicitati in prealabil autorizatie de construire pentru a le monta pe exterior


@Emilika Nu mai dati sfaturi care nu au nici fundament logic, nici juridic!

Răspuns la discuția Taiere gard viu parter
Multumesc de raspuns!

Răspuns la discuția Taiere gard viu parter
Strict din fata mea.. E drept ca in trecut aceasta activitate a fost facuta de catre mine, dar datorita obiectiilor presedintelui de asociatie am incetat sa mai am grija de gard. Acum vad ca nu au mai facut si nu stiu unde pot sa adresez problema asta. Nu ma deranjeaza sa fac dar nu vreau discutii ca nu am voie..

ynocentta a scris:

Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Asociatia de proprietari nu a taiat gardul viu strict din fata dv sau pe intreaga lungime a acestuia?

Buna ziua,

Daca Asociatia de proprietari din blocul meu nu a taiat gardul viu din fata mea, am dreptul sa il tai eu? (eu locuiesc la parter)

Multumesc frumos!