avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate Péter Varga

Activitate Péter Varga

Răspuns la discuția Lovire
Bună ziua!

Infracțiunea de loviri sau alte violențe în forma tip se pedepsește cu închisoare între 3 luni sau 2 ani sau cu amendă conform art. 193 alin. (1) din Noul Cod Penal.

Pedeapsa concretă și modalitatea de executare depinde de mai mulți factori, cum ar fi existența antecedentelor penale, circumstanțele concrete în care a fost săvârșită fapta și altele,

Pe latura civilă, puteți fi obligat la plata despăgubirilor reprezentând daune materiale și daune morale.
Bună ziua!

În cazul în care puteți să dovediți că soția dvs. a respectat toate obligațiile prevăzute de Codul rutier pentru efectuarea unei asemenea manevre, și vina în producerea accidentului îi aparține exclusiv celuilalt participant în trafic, puteți formula plângere contravențională împotriva procesului-verbal prin care s-a constatat vina soției dvs. în producerea accidentului și puteți solicita anularea acestuia și restituirea permisului de conducere, întrucât celălalt șofer nu a respectat obligația prevăzută de art. 45 din OUG 195/2002, conform căruia vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenția de a merge spre stânga, se depășește numai de la partea dreaptă.
Răspuns la discuția Contestatie retinere permis
Bună ziua!


În cazul în care procesul-verbal cuprinde informații neconforme cu realitatea, acesta se poate anula, în condițiile în care puteți dovedi că manevra a fost efectuată la un alt loc decât cel trecut în procesul-verbal de contravenție.

De asemenea, actul sancționator poate fi anulat și în cazul în care acesta nu conține vreuna dintre mențiunile prevăzute sub sancțiunea nulității de art. 16 din OG nr. 2/2001, însă nu pot să vă spun ce șanse aveți până ce nu văd procesul-verbal întocmit în prezenta cauză.

Cu privire la cheltuielile de judecată, în cazul în care veți pierde procesul, puteți fi obligat la plata cheltuielilor de judecată doar dacă intimata solicită plata acestora.

De asemenea, vă pun în vedere că în cazul în care veți formula plângere, această suspendă executarea conform art. 32 din actul normativ susmenționat, și permisul se va restitui până la soluționarea definitivă a cauzei.