avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate Ionuț.

Activitate Ionuț.

Am intrebat si am vazut personal si tabelul cu preturile pt grupa suma maxima este de 80 lei pt perioda cuprinsa intre 1-5 ani cercetarea 125 lei...ei cer mai mult...ma refer si la Tva ei nu imi vand un produs mie
Buna ziua, Am solicitat unei firme care a preluat arhiva firmei de unde am lucrat pentru o perioadă de 1 an si 3 luni pentru grupa de munca. Mi-a fost trimisa o instiintare si sumele care trebuie sa le achit pt eliberare ; pt prestarea serviciilor de cercetare suma de 178 lei , pt eliberare adev grupa de munca 80 lei, trimitere prin posta 45 lei si TVA 57,57 . Total 360,57. Am verificat in tabelul cu tarife stabilit de consiliul national pt prestatatorii de astfel de servicii arhivistice si nu era asa. Este corecta suma?
Răspuns la discuția Partaj

gi-jane2 a scris:

minorul nu are legatura cu partajul.
nu puteti partaja la avocat- ori la notar mergeti sau la mai multi si vedeti cat va costa,, onorariul e cam 2-3% din valoarea bunurilor.
Pt a imparti bunuri mobile nu aveti nevoie nici de avocat si nici de notar.

Pai este diferența mare ca de ex. la avocat ma costa 1000 lei și la notar 1000si ceva de euro...
Discuție Partaj
Poate un avocat sa încheie un act legal de partaj, unde exista și un minor, care sa nu poată fi atacat în instanta în situația în care soții au divorțat și se înțeleg asupra partajului?(nu la notar datorita taxelor mari)
Știu ca legea spune ca, curățenia pe casa scării se plătește în funcție de suprafață locuinței. Exista și ceva care poate face rabat? Nu mi se pare în regula sa plătești, o persoana, mai mult decât 3(trei)doar pentru ca ai suprafață mai mare.
Locuiesc intr-un sat ,am cumparat un apartament intr-un bloc si dezviltatorul nu a lasat loc pentru drum public. Ulterior a venit sa semnamacele acte precum că suntem de acord sa cedem o parte din teren (cu acordul bancilor) pentru ca el vrea sa mai construiasca si sa faca de la blocul nostru branșamente pt celelalte blocuri...ce se poate intampla,legal, daca nu suntem de acord sa semnam, desi el spune ca este deja aprobat ?!
Discuție Zile libere
Daca lucrezi la patron si in luna August obliga pe toată lumea de la fabrica sa ia concediu de odihnă si in data de 15 August este liber de la stat se adaugă sau NU la zilele de concediu o zi in plus ?!
Răspuns la discuția Parcare auto
Exista in contract specificate ca am cota parte din bloc(casa scarii ,hol ,fatada etc) dar este si o alta cota/parte din imprejurul blocului (teren construit si neconstruit) ,gard ,drum cu pavele inconjurator blocului...din cate am inteles legea obliga constructorii sa ofere obligatoriu loc de parcare (in functie de supr. locuita)
Răspuns la discuția Pierderi apa
Cum poate sa fie eroare de montaj al contuarelor ,mai exact ?!
Răspuns la discuția Pierderi apa
"picatura cu picatura" mai este baiatul de servici dar...acesta nu foloseste nici 1 mc de apa pe luna...si blocul fiind nou eu ma indoiesc ca cineva are instalația care curge ceva... în neștire...si oricum e vorba de 24 de ap si pierderi de 15-19 mc....e foarte mult...