avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate phyzzo

Activitate phyzzo

Buna seara,

Intr-un final conducerea a acceptat sa isi foloseasca 5 zile de concediu de odihna si apoi sa isi faca lichidarea, dupa ce a facut in prealabil aproximativ 10 zile din preaviz.

Va multumesc pentru ajutor. O seara faina

Cornel Vasile a scris:

Iar la acordul partile unde exista obligativitarea preavizului ?

Pe cele 2 cereri semnatura persoanei X a fost pusa inainte de a ajunge la conducere, iar conducerea a procedat la urmatoarele:
"De acord, preaviz conform ctr 21 zile
Semnatura"
Legal poate pati ceva aceasta persoana (sa nu ii mai dea salariul, sau procese in instanta)? Poate pur si simplu sa ii notifice din nou ca ei au semnat acea cerere cu acordul ambelor parti si ca ce este scris cu pixul este fara temei legal?
Deci prin urmare se poate folosi de faptul ca ei au semnat demisia cu acordul ambelor parti, iar acel scris cu pixul nu are nicio importanta? Teoretic sunt semnaturile ambelor parti.
Va multumesc pentru raspunsuri domnule Cornel.

In situatia actuala, persoana poate face vreo miscare pentru a nu executa acel preaviz abuziv (demisia a fost intocmita cu acordul ambelor parti, doar ca a scris persoana din conducere cu pixul langa semnatura ca este nevoie sa execute preaviz 21 de zile, desi in contract erau doar 20)?

Persoana doreste sa plece cat mai rapid din firma, intrucat in firma despre care vorbesc a devenit un iad... este o executie pe fata. Nu poate dovedi in vreun fel ca i-a cerut sa scrie demisia in alb, deoarece i-a fost cerut verbal sa faca asta.

Va multumesc
Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti daca urmatoarele aspecte sunt legale din punct de vedere al codului muncii:
- Persoana X a mers la conducerea firmei Y cu o hartie (dublu exemplar) in care specifica faptul ca persoana X solicita incetarea contractului individual de munca cu acordul ambelor parti. Conducerea i-a semnat pe ambele foi, insa cu mentiunea scrisa din pix ca trebuie sa execute preaviz de 21 de zile, pe cand in contract scrie clar ca in cazul demisiei trebuie doar 20 de zile. Nu scrie nimic de acordul ambelor parti. Este legal sa ii ceara asa ceva?
- inainte de a ajunge in situatie de a cerere demisia cu acordul ambelor parti (conducerea i-a cerut ca pentru contract pe perioada nedeterminata sa scrie demisia in alb. Este legal?
Poate face ceva pentru a nu executa restul de preaviz ramas? Persoana si-a gasit altceva si chiar isi doreste sa scape intrucat a inghitit prea multe. Daca poate face ceva, am rugamintea sa ma ajutati cu articole care sa le poata folosi pentru a nu se trezi cu salariul suspendat sau vreun proces in instanta (sunt in stare oamenii).
Va multumesc