avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate Simona Dinu

Activitate Simona Dinu

multumesc pentru raspuns . M-am lamurit acum .
Punctele amenda nu sunt echivalente cu punctele de penalizare ? de ce se acorda 4-5 de amenda si 3 de penalizare ?


Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa contestati procesul-verbal, daca considerati ca sanctiunea este eronata.

Din cate stiu, cu 4 sau 5 puncte-amendă, la care se adaugă și trei puncte de penalizare, sunt sancționați cei care depășesc limita legală de viteză cu 21-30 km/h.

Care este viteza cu ati circulat ?



multumesc , asa gandesc si eu .
71 km/h in oras (nu mai comentez ca stateau la panda imediat dupa Gradina Zoologica , cand intri pe Erou Iancu Nicolae , dupa Padurea Baneasa si abia iti adaptezi viteza ..dar asta este ...am gresit ,sunt de acord ...De obicei respect toate regulile , dovada ca este prima amenda in 15 ani . Dar vreau sa stiu ca este corect pana la ultimul detaliu .
Codul rutier zice :
"3 puncte de penalizare pentru savârsirea urmatoarelor fapte:
1. oprirea nejustificata sau circulatia pe banda de urgenta a autostrazilor sau oprirea pe partea carosabila a drumurilor expres sau a drumurilor nationale europene (E);
2. depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;..."

Este prima amenda pe care o iau si ma gandesc ca poate confund eu punctele de amenda cu punctele de penalizare . De aceea aveam nevoie de un sfat juridic . Va multumesc mult pentru timpul acordat .
Ieri am primit o amenda reprezentand cv a 4 puncte de penalizare deoarece am depasit viteza legala cu 21 km/h . Acasa am citit codul rutier si acolo scrie ca ptr aceasta depasire se acorda 3 puncte de penalizare . Cum este corect ? Ar trebui sa fac reclamatie in cazul in care am semnat PV ? Multumesc pentru raspuns