avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate ellena_87

Activitate ellena_87

Pentru a putea întra în șomaj, ce trebuie precizat de angajator în momentul în care dispune încheierea contractului de munca?
Bună ziua! Copilul face 2 ani în data de 12 martie, eu îmi voi relua activitatea începând cu data de 10 februarie. Mi s-a transmis ca pana cel mic împlinește 2 ani voi avea aceeași încadrare și același salariu, urmând apoi sa se schimbe încadrarea. Întrebarea mea este, după data de 12 martie au voie sa îmi micșoreze salariul? Sau doar cu acordul meu? Știu ca 6 luni după revenire, timp în care voi lua și stimulent de inserție nu ma pot concedia. Dar se poate micșora salariul?
Bună ziua! Ma aflu în următoarea situație. Copilul a împlinit 2 ani în 3.01.2021, am reînceput serviciul din 04.01.2021 cu o săptămână de medical după care din 11.01.2021 în concediu prenatal fiind din nou însărcinată. Problema este ca, soțul nu și-a luat acea luna de ccc. Noi nu am știut ca este obligatorie și nu am fost anunțați de nimeni. Acum eu apar neasigurata și nu mi s.a mai putut elibera nici măcar concediul medical. Îmi va fi afectata indemnizatia pentru cel de al doilea copil? Pot plăti cumva taxele pentru acea luna, astfel încât sa nu mai apar neasigurata? Cum ar trebui sa procedez în continuare?
Bună ziua! Mă aflu în concediu creștere copil și urmează să reîncep serviciul in luna noiembrie dar între timp doresc sa rămân din nou însărcinată. Daca la data respectiva am deja 3/4 luni de sarcina și mi se acordă concediu medical pt sarcina cu risc( sau oricând pe durata sarcinii), mai primesc stimulentul de inserție?
Discuție CCC
Bună ziua! Mă aflu în concediu de creșterea copilului pe o perioadă de 2 ani. In 1 noiembrie 2020 ar trebui sa reîncep lucrul. Daca intre timp rămân din nou însărcinată angajatorul este obligat să mă primeasca înapoi ? Daca da,are totuși dreptul de a modifica încadrarea ca funcție/ salariu?
Am înțeles corect?
Daca de exemplu aș vrea să calculez pentru luna ianuarie 2019 ar fi 192*20*0,85-25%=2448lei
Va mulțumesc!

ana-cer a scris:

Indemnizatia pentru concedii medicale se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare (inclusiv indemnizatii CM)
- se aduna numarul de zile lucratoare din cele 6 luni in care a lucrat sau a avut CM (zilele lucratoare din luna, fara concedii fara plata, absente nemotivate)
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)

In cazul dvs. calculul se face astfel:
- total venituri 6 luni anterioare = 4000 x 6 = 24000
- total zile lucratoare 6 luni anterioare = 20 ian + 19 dec + 21 noi + 23 oct + 20 sep + 22 aug = 125
- media zilnica = 24000 : 125 = 192,00
Aceasta medie ramane constanta pe intreaga durata a concediului medical cod 08.

indemnizatie CM = media lunara x nr.zile lucratoare incluse in perioada de CM
Din indemnizatie se retine doar CAS 25%. Nu se retine CASS 10% si nici impozit 10%.


Care este valoarea indemnizației concediului prenatal la un salariu brut de 4000lei? Precizez că nu am avut concediu medical in ultimele 6 luni.
Va mulțumesc!
Daca dispun deja de reducerea programului de lucru la 6 ore(sarcina are 21 săptămâni),mai am dreptul la dispensa lunara de 16 ore pentru efectuarea consultațiilor și a analizelor medicale? Conducerea tocmai m-a informat că cele 2 nu se pot cumula. Ce articol de lege pot aduce în favoarea mea?