avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Mihalache1985

Activitate Mihalache1985

Bună. Sunt și eu într-o situație asemănătoare dacă îmi puteți da un sfat vă rog. Unchiul meu a făcut succesiunea fără mine nedeclarand la notar pe tatăl meu predecedat înaintea bunicii mele cu scopul de a rămâne unic moștenitor. Încă nu a trecut termenul de un an de la data decesului bunicii. Aș putea cere în instanță anularea certificatului moștenitor și includerea mea că nepoată de fiu deoarece cred că partea care i s-ar fi cuvenit tatălui meu ar trebui să îmi revină mie. Și aș dori să știu dacă instanța se sesizează automat la falsul în declarații la notar că unic moștenitor deoarece totuși eu nu doresc sa fac rău decât să primesc cât mi se cuvine. Mulțumesc anticipat

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Da ,este posibila o acțiune în instanta cu mari șanse de câștig.. Discutați cu un av mai ales dacă în masa succesorala existau ceva bunuri cu valoare economica.Nu va băgați în penal,pierdeți ani fără o finalitate, în civil durează tot ani dar se rezolva..

Bună. Eu sunt divortata, el e divorțat fiecare avem cate o fata din căsătoria anterioara. El detine un apartament bun propriu. Urmează sa ne casatorim si sa mai facem un copil împreună. El dorește sa semnam un contract prin care eu nu am nici un drept la apartamentul pe care el îl detine dinainte de casatorie. Întrebarea mea este in cazul in care cand vom imbatrani sper eu împreună si sotul decedeaza primul eu mai am vreun drept asupra acestui apartament care va fi locuinta familiei sau doar ce facem împreună?