avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1445 soluții astăzi
Forum Activitate Milena Savu

Activitate Milena Savu

Buna ziua,
A trecut mult timp de cand am initiat acest subiect si sunt in aceeasi situatie ca atunci. Intre timp a fost un proces pe care l-am castigat dar a carui Hotarare n-a aparut inca (din octombrie 2010 s-a terminat procesul).
Se apre ca dl. Cira si d-na Gilda Coman, administratorul S.C. ELGI COM COF SRL ne-au inselat pe noi, cumparatorii, cu buna stiinta.
Deoacece intentionez sa fac o plangere penala impotriva acestora si stiind ca mai exista o multime de pagubiti, poate mi se mai alatura cineva in incercarea mea de a-mi recupera banii, inclusiv prin aceasta metoda. Inca mai am incredere in justitia din Romania , dar probabil nu am abordat corect si eficient problema. Va dorec la toti sa aveti motive intemeiate sa credeti in dreptatea care se face in Romania.
Milena Savu
Va multumesc pentru raspunsuri. Va rog sa ma credeti ca mi-este foarte greu sa accept problema pe care o am, dar pana la urma trebuie sa o rezolv. Mi-ar fi foarte util daca mi-ati trimite mai multe informatii despre cazuri de acest fel, pentru documentare, precum si oferta Dvs.
Implicatiile unei actiuni in instanta, dupa mine, sunt legate de bani in plus si de timp pana la solutionarea cazului, in sensul intrarii banilor in contul meu.
Sper ca nu este interzisa publicarea adresei mele de mail (am citit Regulamentul si n-am vazut asa ceva), pentru contact: milenasavu25aisepitesti@yahoo.fr

Ati avut dreptate, au trecut 170 de zile (nu 120) si nu mi-am recuperat banii. Pot indrazni sa va rog sa-mi dati un sfat in privinta alegerii unui avocat? Am ajuns la capatul rabdarii.
Va multumesc mult.
1. Au reziliat contractul deoarece nu obtinusera in timp util dreptul de proprietate asupra terenului pe care urma sa se construiasca blocurile, nu incepuse constructia nici in mai 2009, iar cei 300 de euro ar fi trebuit sa-i plateasca o perioada lunga de timp de-aici incolo. Au reziliat contractul si ne-au propus trei variante:-returnarea avansului in cel mult 120 zile (timp in care incearca sa faca rost de bani prin vanzarea unor locuinte din alt ansamblu)
-cumpararea unei locuinte in alt ansamblu
-actiunea in justitie
2. Dat fiind faptul ca nu mai doream sa cumparam in alta parte din cauza pretului tot mare, a crizei si a faptului ca de-acum suflam si in iaurt, am ales varianta aceasta, pe cale amiabila, pentru actiunea in justitie neavand resurse financiare si psihice.
Cele 120 zile expira pe 16 septembrie.
Rezilierea antecontractului de vanzare-cumparare a fost facuta de catre firma dezvoltatoare si trimisa prin posta in mai 2009, in urma discutiei fata in fata din 19 mai am intocmit un proces verbal de conciliere prin care se obliga (firma) sa ne restituie banii in termen de 120 zile. Acum, cand aproape au trecut cele 120 de zile, ce optiune mai am in afara de a da in judecata firma? Rezolutiunea antecontractului inseamna altceva decat reziliere?
Inca ceva: Daca ajungem la judecata, actiunea trebuie facuta la Bucuresti, acolo unde e inscrisa firma?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati pentru rezolvarea urmatoarei probleme:
In februarie 2008 am dat un avans de 17500 Euro pentru cumpararea unei garsoniere in Bucuresti (eu fiind din Pitesti) intr-un imobil in stare de proiect, Drumul Taberei Residence, firma ELGI COM COF S.R.L. Am incheiat in momentul respectiv un antecontract care specifica termenul de dare in folosinta aprilie 2009. Una din clauzele din antecontract specifica faptul ca daca se depaseste termenul de predare stipulat, firma respectiva va achita lunar suma de 300 euro pana la terminarea si darea in folosinta a garsonierei. Intre timp dezvoltatorul respectiv nu a mai inceput constructia, iar in mai 2009 ne-a trimis o notificare prin care ne anunta de rezilierea antecontractului de vanzare cumparare si fixa o intalnire la sediul firmei. Pe 19 mai 2009 am mers la sediul firmei, unde am incheiat un act prin care firma se angaja sa ne restituie intreg avansul in termen de 120 zile. Avand in vedere ca in 16 septembrie expira cele 120 zile, am luat legatura cu respectivii care au incercat sa ne duca cu vorba, de la o saptamana la alta.Intrebarea mea este: In cazul in care cele 120 de zile expira si nu ni se restituie banii, ce cai de a recupera suma ne raman?