avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Irina

Activitate Elena Irina

Bună ziua! In cazul unei asociații de părinți, ce nu realizează profit impozabil, formularul 101 ,privind impozitul pe profit,chiar de este 0, se depune la ANAF doar cu semnătura electronică? Daca eu ,fiind președintele asociației ,nu am aceasta semnătura electronică,pot mandata o persoană căreia să-i fac o procură notarială ce poate s-o depună? Mulțumesc! Vișan
Bună ziua! Consiliul director al asociației de părinți dintr-o școală poate proceda la a da o procura,mandat și unei persoane din afara asociației,spre exemplu când un membru fondator al asociației și fost președinte cu specimen de semnătură la bancă unde avem și acum cont poate semna când președintele nu este disponibil. Trebuie autentificat a notat?
Mulțumesc din suflet! Este extrem de bine că se pot rezolva in acest mod ambele. Voi aștepta începutul anului și vom vedea care este calea de urmat. O zi bună!
Bună ziua! In cadrul unei asociații de părinți care realizează venituri doar din cei 2la sută prin formularul 230 ,in anul care vine cum depunem declarația 101 privind impozitul pe venit,chiar dacă este 0? Am înțeles că se poate doar on-line ,nu la ghișeu ...Contabilul autorizat care are semnătură electronică și care ne depune bilanțul anual poate face acest lucru? Trebuie să-i dau împuternicire autentificata la notar ,eu ca președinte al asociației , pentru a depune 101 pentru asociație? Mulțumesc!
Situația financiar-contabile a asociației de părinți din școală,a cărui președinte sunt de curând,cine o exercită? Curtea de conturi, ANAF sau doar cenzorul ales în cadrul asociației? Cui trebuie să-i prezint actele pentru control? Cine are voie sa le solicite și când? Vreau să știu clar în fata cui dau socoteală pentru actele întreprinse în cadrul asociației? Mulțumesc!
Bună ziua! Sunt de curând președinte al asociației de părinți din școală și mergând la bancă ,am depus actele pentru schimbarea specimenului de semnătură , operațiune care din motive neștiute durează mai mult(asociațiile și fundațiile spune Dna de la bancă sunt foarte bine verificate mai nou).Fostul președinte al asociației,care este și membru fondator al asociației din 2010 ,este singura cu specimen de semnătură și în prezent și este în școală învățătoare și în prezent.Cum putem avea acces la contul asociației până când obțin eu semnătură ,având nevoie de a face operațiuni pe cont? Cum procedam legal,? Merg împreună cu fostul președinte la bancă pentru a face operațiuni în continuare(Bineînțeles daca acceptă d.na de la bancă) ,decidem in Consiliul director că fostul președinte sa ne reprezinte în relația cu bancă în continuare? Ce act putem face in asociație pentru a fi legal ,dacă eu nu am inca specimen de semnătură? Nu vrem neapărat să schimbăm banca deaorece in acest cont se virează cei 2. o/o din formularul 230 in acest an. Mulțumesc!
Dacă bancă nu-mi acorda specimenul de semnătură, ce pot face că să pot folosi banii care sunt necesari pentru asociație? Nu pot nici să mut contul la altă bancă pentru că nu pot face nimic . Rămânem cu banii blocați în această bancă? Suntem la cheremul băncii? Ce pot face? M-am certat deja cu ofițerul de cont din banca unde este contul asociației. Mulțumesc
Bună ziua! Sunt președinte al asociației de părinți și am depus în bancă actele pentru specimenul de semnătură,dar aprobarea în bancă mai durează ( nu știu de ce asociațiile sunt foarte, foarte controlate,mai ales că asociația este înființată în 2010 și fondurile sunt constituite doar din formularul 230 privitor la cei 2 la sută din impozitul pe venit)Fiind necesare cheltuieli din contul asociației cum pot scoate/ transfera bani acum? Menționez că fostul președinte ,care este și membru fondator in prezent este singura persoana cu specimenul de semnătură aprobat în bancă si care a făcut tranzacții bancare? Pot merge împreună cu fostul președinte care este și acum membru fondator să facem retrageri sau transferuri din contul asociației? Este legal? Bineînțeles până se aprobă semnătura mea!!!