Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate robinflood

Mi-au parvenit si precizari referitoare la actele de proprietate.
Acestea sunt semnate in fata notarului, asa cum prevede legea.
Casa si terenul sunt pe numele Tatalui.
Inteleg insa ca o poate face fara acordul fiului.
Doar ca acesta, conform istoricului (atac cerebral urmat de usoara paralizie pe partea stanga) poate sa atace actul motivand lipsa discernamantului.
Banuiesc ca, recomandat ar fi sa obtina un certificat medical care sa ateste ca este apt.
Chiar daca notarul poate decide si singur daca este apt sau nu.
Imi imaginez si ca, odata obtinut, acest certificat, poate fi atacat de asemenea.
Nu-mi dau seama ce e mai "neatacabil".
Actul de vanzare-cumparare fara adeverinta sau actul de vanzare-cumparare cu adeverinta.
Complicat! Si cred ca sunt multe detalii in istoric, pe care nu le punem in balanta si doar un avocat le poate corobora intr-un raspuns corect.
Va multumesc pentru raspuns.
O sa ma interesez mai atent si daca imi accepta ajutorul o sa ii sprijin cu sfaturile primite si cu contacte directe catre profesionisti.
Buna ziua,
O sa fac o scurta descriere a cazului pentru un raspuns cat mai aproape de realitate.
El si ea traiesc impreuna.
Ea cu 3 copii, el cu 1.
Se muta din oras la tara cumparand o proprietate, cu banii ei (75%) + banii lui pe apartament (25%).
Ea a primit suma de bani de la fratii ei drept parte de mostenire.
Nu aveau act de casatorie nici cand locuiau la bloc si nici cand au cumparat la tara.
Pe scurt, platesc pretul, primesc proprietatea, locuiesc acolo, construiesc, impart terenul.... toate astea, ca la tara, fara prea multe acte.
Iar actul de vanzare-cumparare e facut abia peste 20 de ani.
In acest timp, fiul lui primeste banii obtinuti din vanzarea casei si a terenului lasat de parintii tatalui in ideea ca mama are 3 si va fi dificil de impartit.
Fiul insa cheltuie banii si apoi vine peste ei, in noua proprietate.
Este primit si tinut ani buni iar in final primeste si de aici aproape jumatate din teren pentru a-si construi casa, lucru care se si intampla.
Iarasi, fara acte pentru ca nici ei nu facusera inca actul de vanzare cumparare.
Intre timp el (tatal) are un accident vascular si incepe sa se miste greu cu o mana si un picior.
Ea il ingrijeste 5 ani si, cum spuneam, dupa 20 de ani fac actul de vanzare mergand la primarie...
Oamenii stiind povestea, vor s-o puna pe ea pe actul de vanzare.
Dar ea, inexplicabil, a refuza si atunci e trecut el.
A motivat ca nu a vrut sa-i creeze lui stari de panica.
Acum el si ea sunt tot impreuna dar fara acte de casatorie.
El (tatal) are nevoie de ea insa ea nu mai are nicio vointa pentru ca fiul lui a inceput sa faca presiuni si sa-i transmita ca ea locuieste acolo prin bunavointa lui, fara niciun drept.
Acum tatal vrea sa vrea sa gaseasca o metoda prin care sa vanda casa si terenul detinute de el prin acel act de vanzare cumparare si sa treaca noua proprietate pe numele copiilor ei, iar ei (el si ea) sa locuiasca acolo pentru tot restul vietii.
Poate sa vanda fara acordul fiului (mostenitor de drept) ?
Daca da, ce acte sunt necesare si ce proceduri trebuie urmate pentru ca o ulterioara actiune in justitie a fiului sa nu aiba nicio sansa (acesta ar motiva atacul cerebral ca o incapacitate si o lipsa a discernamantului, desi el este perfect normal, constient si in deplinatatea facultatilor mintale).
Va multumesc!