avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate Oachi2

Activitate Oachi2

Am locuit cu parintii într o casa revendicata de foștii proprietari. Am fost evacuați în anul 2006.
În 2009 ni s au repartizat locuinte sociale,eu fiind mama singura a unui copil,dețin un contract de închiriere a unei locuințe sociale de 2 camere împreună cu fiul meu acum în vârstă de 16 ani.
Anul acesta m am casatorit în Germania,împreună cu soțul cetatean roman având o fetita de 6 luni.
Părinții sotului au decedat cu ani în urma făcând el succesiunea pt apartament împreună cu sora.nu s au înțeles, el nedorind sa instraineze apartamentul,sora vrând sa îl vândă,
L au vândut anul trecut partea lui fiind de 37 mp.
Întrebarea mea este ținând cont ca anul acesta urmează sa actualizez dosarul pt prelungirea contractului de închiriere, dacă risc sa pierd apartamentul social in care momentan figurez doar eu și fiul cel mare.
Mulțumesc anticipat pt un răspuns avizat.
Va multumesc,trebuie sa mai precizez:Înainte de a pleca spre România i a făcut denunț pt părăsire de domiciliu în Italia, la Carabinieri.ea nu a avut telefon ani de zile.a suportat pentru copii aceasta situație. Ea are domiciliul în România, urmează sa își facă buletinul de identitate,apoi va veni în Germania va avea rezidență și un loc de munca cu contract legal.sa înțeleg ca totul trebuie sa se desfășoare în Italia și poate cere încredințarea copiilor la adresa din Germania?
Tatăl copiilor pune presiune pe copii,în sensul ca le spune ca mama lor a plecat cu alt bărbat, ca i a abandonat,ea are conversațiile cu el înregistrate, nu ii permite sa vorbească cu cel mic.
Cu băiatul cel mare tine legatura,prin prietena acestuia, el știe ce om e tatăl lui,știe unde a plecat sora mea și ce planuri are-ca va face orice sa ii aibă lângă ea- și așteaptă ca ea sa facă ceva sa ii ia.
Bună ziua.
Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul italian.cel mic 7 ani născut în Italia fara certificat de naștere romanesc-nu s a transcris certificatul de naștere. De 13 ani tatăl copiilor nu i a permis sa aibă legătură cu familia,ea nu are cetatenie italiana,buletinul romanesc expirat din 2010.în acești ani ea nu a lucrat pentru ca nu i a permis,nu s a ocupat de actele ei și ale copiilor,a recunoscut acum ca nu vroia ca ea sa plece.a terorizat o psihic,ea aflând în decursul anilor ca el mai are 11 copii cu încă 5 femei.de 7 ani el nu mai locuia cu sora mea și copiii,ci cu ultima femeie cu care are 3 copii.în acte el are adresa unde locuia ea cu copiii.

Situația este foarte urata și multe de spus,el nu a lucrat niciodată cu contract de munca,de lipsit nu i a lipsit mâncarea de pe masa,a făcut și anumite lucruri deloc legale.
Sora mea și a dar seama ca e efectiv sechestrată și nu a mai suportat situația. Dacă lua și copiii,risca sa fie denunțata pt răpire. A plecat și a luat titlu de calatorie l a denunțat pt părăsire de domiciliu .ea a venit în România sa își rezolve cu buletinul și urmează sa vina în Germania sa muncească sa creeze condiții sa își ia copiii.

Unde se poate adresa în acest sens în România? Ce are de făcut? Ce poate face dacă își angajează avocat în Italia sau unde?el de bunăvoie copiii nu ii da,în ziua când ea a plecat el le a spus copiilor ca mama a plecat cu alt bărbat -ea stătea la matusa noastra-și a dus copiii la femeia cu care el trăia de 7 ani cu care are ultimii 3 copii,femeie pe care nepoții mei nu o cunoșteau.
Îmi cer scuze dacă am scris prea mult dar e puțin comparativ cu anii și calvarul suferit de sora mea.

Cireașa de pe tort-acest om s a culcat cu mama noastră.au avut o relație timp de 5 ani. Dovezi în acest sens exista-mesaje intre ei,jurnalul ei,plus ca el a recunoscut la telefon-convorbiri înregistrate. Va rugam ajutați ne cu un sfat cum își poate recupera copiii,e conștientă ca va fi greu și de durata,dar e hotărâtă sa lupte cum poate.
Va mulțumesc.