avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate only4mobile

Activitate only4mobile

De fapt nu sunt două ajutoare cumulate așa cum se susține.
1 Șomajul tehnic pe care nimeni nu la cerut de altfel este un ajutor (mult spus ajutor) oferit persoanei în cauză, afectată de covid 19 și familiei sale (pentru a-și cumpăra mâncare, medicamente, etc.)
2. Indemnizația pentru II, IF, PFA, etc. este un ajutor oferit instituției în cauză ( pentru plata chiriei, diferitelor utilități, etc.) și NU pentru persoana din spatele instituției și familia acestuia! Din acest motiv s-a cerut și cont bancar pe numele II, IF, PFA, etc. și nu cont bancar personal!
Sper că m-am făcut înțeles!

Emilika40 a scris:

Pentru puțin :)
Era cumva de așteptat să nu se poată cumula două ajutoare de la stat. Cum în această perioadă e nevoie de o mulțime de reglementări, unele se fac pe repede-nainte și au scăpări.

Sunt în cunoștință de cauză de această nouă ordonanță, de la primele raze de soare ale dimineții. Mulțumesc!

Emilika40 a scris:

@ only4mobile
Guvernul are pe masă un proiect de OUG prin care va interzice cumularea indemnizației pentru PFA-uri, II-uri etc. cu alte venituri - cum sunt cele din salarii despre care spuneți dvs. (șomajul tehnic e un beneficiu al salariaților). Proiectul va fi adoptat cât de curând, poate chiar azi.

Urmăriți articolele de pe site sau știrea, în general.


[ link extern ] /
Din această pagină....


Hanyy a scris:

Buna ziua!Eu și soțul avem un SRL .Pe acest SRL funcționăm cu un Salon de înfrumusețare care l-am închis de când s-a dat starea de urgentă .Noi doi suntem asociați iar eu și administrator ,nu avem contract de munca nici unul,asta era singura sursa de venit.Putem beneficia de vreun ajutor de la stat?

Din cate știu eu nu: dar nu sunt expert:
"NOTA: De aceasta masura nu pot beneficia in niciun fel S.R.L.-urile care nu au angajati si achita doar venituri asimilate salariilor catre administrator/i."
Nota este din OUG 32/2020
Mulțumesc mult, am sunat la București și mi sa confirmat. Din păcate cei de la Vaslui nu știau!

jurist2020 a scris:

Da, Întreprinderea Familială va putea beneifica de acel ajutor acordat de stat ÎI, IF, PFA, IMM...

Suntem o I.F. (Întreprindere Familială) alcătuită din 2 membri soț și soție. Soția lucrează în paralel la firma PEPCO, de unde a fost dată în șomaj tehnic. Întrebarea mea este dacă mai putem accesa indemnizația de la stat oferită ca și ajutor pentru II, IF, PFA... având în vedere faptul că IF-ul nostru are activitatea întreruptă de la data de 21.03.
Vă mulțumesc, pentru orice informație!
Suntem un I.F. și avem închiriat de la primărie un teren (pe care avem amplasat chioșcul nostru) pentru care plătim chirie. Cum de pe data de 16. 03 nu mai avem activitate, mă întrebam dacă se poate face ceva pentru a nu mai plăti acești bani, pentru că pur și simplu nu avem de unde!