avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate Alina_1989

Activitate Alina_1989

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc pentru raspuns!

Am patru contracte de cesionare de drepturi de autor din care am incasat sume de bani si pentru care s-a platit impozitul pe venit de 10%. Majoritatea contractelor sunt pe o perioada de desfasurare de doua-trei luni. Din ianuarie 2019 urmeaza sa ma angajez in cadrul unei firme si voi lucra pana cand se va putea, legal posibil, inainte de nasterea care va fi in august-septembrie 2019. Perioada pe care sunt facute contractele de cesionare de drepturi de autor, nu are continuitate. Pentru indemnizatie sunt necesare minim 12 luni consecutive din venituri din salarii si asimilate salariilor?
In cazul acesta as putea sa ma incadrez pentru indemnizatie?

Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu in raspuns. Din noiembrie 2017 pana in decembrie 2018 am facut o scoala online, cu invatamant la distanta, timp in care am avut venituri din contracturi de cesionare ale drepturilor de autor fara a avea firma sau PFA. Imi doream sa infiintez o firma incepand cu ianuarie 2019. Recent, am aflat ca sunt insarcinata, iar copilul ar trebui sa se nasca in septembrie 2019. Nu am fost angajata in ultimul doi ani. Singurele venituri le-am avut din contracte de cesionare de drepturi de autor. In cazul in care ma angajez din ianuarie sau deschid o firma in cadrul careia sa fiu angajat, as putea beneficia de indemnizatie dupa nastere?
Va multumesc!