avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Activitate adventure

Activitate adventure

Desigur ca prin acordul partilor.
Cu alte cuvinte, singura solutie este desfiintarea postului. Intrebarea mea este: pot sa fac acest lucru imediat dupa reincadrare?

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Nu, a nascut a nascut in 2010.
Sunt in drept sa ii solicit sa accepte, la revenirea pe post, reducerea timpului de lucru la jumatate si implicit a salariului, avand in vedere ca noua salariata indeplineste aceleasi sarcini in aceste conditii?
Buna ziua,
o angajata aflata in concediu pt. cresterea copilului doreste sa se intoarca la lucru. In calitate de angajator eu doresc incetarea cat mai curand a raporturilor de munca cu aceasta salariata intrucat persoana incadrata intre timp pe o functie asemanatoare (dar nu aceeasi) care cumuleaza si obligatiile celeilalte este de preferat din motive profesionale si economice Cum poate fi rezolvata aceasta situatie, din punctul de vedere al angajatorului?
Eu nu sunt jurist, sunt contabil dar consider ca este legal sa existe relatii comerciale intre cele doua firme, care sunt persoane juridice distincte si isi platesc impozitele aferente veniturilor/profiturilor realizate din aceste activitati la bugetul de stat. Atata timp cat firma prestatoare are in obiectul de activitate servicii de consultanta pentru care calculeaza si vireaza corect taxele la buget aferente, nu are cum sa apara probleme cu fiscul.
1) Declaratie rectificativa pt. perioada corespunzatoare din 2007, daca este cazul, adica daca s-a declarat o suma datorata, s-a achitat si apoi s-a constatat ca se datora cu 2500 lei mai putin; se completeaza declaratia 710 din program cu suma eronata si suma corectata. Daca doar s-a platit mai mult in mod nejustificat, se regleaza in fisa fiscala si reglezi la plata actuala si la urmatoarele-acum nu platesti nimic, data viitoare fct de cat vei datora;
2) La declaratia trim II 2006 declari 1000 lei, atat cat ai calculat ca datorezi.
Răspuns la discuția probleme la cartea funciara
Multumesc mult. Mai sesizeaza cineva o alta solutie, pls?
In 1998 am cumparat un apartament pentru care am achitat restul de pret la circa o luna dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare. Declaratia pentru primirea restului de pret a fost facuta doar de catre vanzatorul-sot, sotia fiind prezenta la primirea banilor dar nu s-a mai deplasat la notariat. Intrucat nu am avut prevederea de a duce imediat aceasta declaratie la oficiul de publicitate imobiliara si abia acum incercam sa facem carte funciara, ne-am trezit ca OCPI refuza sa radieze privilegiul vanzatorului intrucat sotia vanzatorului nu a declarat si ea ca a primit restul de pret sau ca macar vanzatorul nu a declarat ca a primit acesti bani in numele sau SI al sotiei sale. Intrucat ne e imposibil sa localizam domiciliul actual al vanzatorilor, as vrea sa stiu -daca exista si care e cea mai facila metoda de a radia privilegiul vanzatorilor fara a mai apela la acestia.