avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate BiancaP09

Activitate BiancaP09

martie (trebuia sa intre in fiecare 5a lunii) si preconizez ca nici pe aprilie nu voi primi in 5...oricum nu am primit niciodata salariul la timp, de mai multe ori ne dadea cu taraita.ma rog.acum sunt probleme si am inteles ca nu mai vrea sa ne plateasca desi noi am predat proiectele si vrea sa desfiinteze departamentul.dar cu toate astea ar trebui sa ne plateasca la zi ca sa poata fac toate acestea din punct de vedere legal. eu doresc sa imi recuperez banii pe martie si implicit aprilie si sunt dispusa sa fac tot ceea ce este cu putinta, inclusiv sa se ajunga in instanta.
eu am primit salariul cash pentru lunile ianuarie si februarie si statele de plata ni le a dat sa le semnam in martie(pentru ian si feb) cand am constatat ca ne pune sa semnam nu pe cat am primit ci pe o suma mai mare si cand am spus asta a spus ca va reveni cu alte state de plata corectate.si de atunci nu am mai primit salariul si nici nu ne a dat sa semnam alte foi cu suma pe care am primit o reala.mentionez ca am toti banii pe contract. iar codul CAEN il avem pentru ca suntem firma de proiectare constructii si nu avem cum sa activam pe piata fara acesta.
Angajatorul nu mi-a platit salariul pe ultimele 2 luni iar , din ianuarie avand in vedere ca legislatia pentru domeniul constructiilor s-a schimbat , teoretic trebuia sa imi creasca NET-ul dar angajatorul nu mi -a dat banii respectivi.ba mai mult cand ne-a dat sa semnam statele de plata, suma pe care trebuia sa semnam era mai mare (cum ar fi fost normal dupa noua formula de calcul).bineinteles ca nu am semnat.ce este de facut sa recuperez si cele doua salarii +diferenta de bani pe celelalte luni? va multumesc
am gasit asta:
"De asemenea, în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2028, angajații de la firmele încadrate în domeniile de mai sus pot beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit, de 10%, de la plata contribuției la sănătate (CASS), de 10% și de scăderea contribuției la pensii (CAS) de la 25% la 21,25%. Persoanele prevăzute mai sus care datorează contribuţia la fondul de pensii administrat privat reglementat de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sunt scutite de la plata acestei contribuţii în limita cotei prevăzute mai sus.

Totodată, angajatorul va plăti o contribuție asiguratorie pentru muncă redusă cu 85% din valoarea ei. Astfel contribuția scade de la 2,25% la 0,337% din salariul brut."
Nici in aceste conditii?
Buna ziua,
Acum cu noua lege( Hg.114/2018) cei din domeniul constructiilor ( respectand codurile CAEN ) sunt scutiti de anumite taxe -impozit , CAS respectiv reducerea CASS la 21.75%.
In aceste conditii, angajatorul trebuie sa pastreze BRUT-ul din contract si sa creasca NET-ul cu sumele rezultate din scutiri sau va scadea BRUT-ul pentru a ramane acelasi NET?