avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Alx111

Activitate Alx111

Buna ziua! In ce termen ne putem adresa operatorului de date cu caracter personal in cazul divulgarii datelor cu caracter personal?
Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!

Voiam sa spun ca nu au fost facute demersurile legale la notar pentru acceptarea succesiunii.

Sa inteleg ca in acest caz copilul din afara casniciei va dobandi si el o cota din bunurile sotiei?

gi-jane2 a scris:

Cum adica nu a acceptat mostenirea sotiei ? mostenirea se accepta si tacit, nu doar expres si sunt sigura ca a facut-o, deci in masa succesorala a tatalui , intra si cota de la sotia sa.

Sotia a decedat in februarie 2025. Sotul a decedat in august 2025. Cei doi au avut impreuna 4 copii. Sotul a mai avut un copil din afara relatiei cu sotia.
Sotul nu a apucat sa accepte mostenirea sotiei cata vreme acesta a fost in viata.

Intrebarea este urmatoarea: copilul sotului din afara casniciei primeste dreptul de a accepta mostenirea sotiei, chiar daca sotul (tatal copilului din afara casniciei) nu a acceptat mostenirea cat era in viata?

Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns! Este nevoie de o declaratie notariala de renuntare la drepturi sau de recunoastere a pretentiilor?

Multumesc!
Buna ziua!
Ce pedepse penale poate primi o persoana care a savarsit o infractiune cand era minor, iar intre timp a implinit 18 ani inainte sa fie judecat?
Multumesc!
Buna ziua! Mama a fost chemata in judecata pentru partaj succesoral. Mama a decedat, iar noi, copii ei, nu am facut inca succesiunea. Putem sa redactam o intampinare doar sub semnatura privata prin care sa aratam ca in calitate de mostenitori suntem de acord cu pretentiile reclamantului (anexand inscrisuri doveditoare privind vocatia noastra)?.Procesul se desfasoara in alt judet si nu am dori sa ne prezentam la termen.
Multumesc!
Buna ziua! Ce fel de cerere trebuie sa inaintez instantei pentru desemnarea unei persoane care sa reprezinte la succesiune un mostenitor minor? Si care ar fi sediul materiei? Va multumesc!
Daca din 3 mostenitori doar unul se prezinta la notar si dobandeste dreptul de proprietate pentru cota sa parte, apoi timp de 11-12 ani se ingrijeste singur de intregul imobil, poate face o cerere de constatare a dobandirii intregii proprietati prin uzucapiune (pe noul cod civil)? Ceilalti mostenitori nu s-au prezentat la dezbatere.
In prezent in CF este inscris mostenitorul care a acceptat mostenirea + 2 defuncti ai caror succesori nu s-au prezentat la dezbatere.
Care este procedura corecta?
Buna ziua. Tatal meu a mostenit o cota parte dintr-un imobil in anul 2011. Acesta si-a inscris dreptul de proprietate in CF pentru cota sa, iar restul succesibililor nu au facut nici in prezent formalitatile necesre pentru a deveni proprietari. Astfel, in prezent in CF este inscris tatal meu si doi alti coroprietari decedati (in 2009 si 2011). Tatal meu s-a ocupat exclusiv de imobil, platind toate taxele si impozitele din 2011 pana in prezent. Poate uzucapa intregul imobil? Cum am putea sa procedam? Succesibilii nu au fost nicoodata interesati de dobandirea proprietatii si au lasat totul in seama tatalui meu.
Buna ziua, caut jurisprudenta romaneasca prin care se constata inexistenta unui act administrativ (pe cale de actiune sau de exceptie). Daca cunoasteti, va rog respectuos sa imi indicati numarul si data Hotararii. Va multumesc!