Buna ziua. Sunt cetatean din R. Moldova, si detin o societate comerciala in Iasi, Romania. Inchiriem sediul de la o alta societate, insa la sediu nu avem activitate, doar inchiriem, ca sa figureze in actele firmei. Actele firmei le pastrez acasa in R. Moldova. Acum vrem sa obtinem licenta de transport comunitara, si este nevoie de contractul de inchiriere pentru a obtine licenta. Daca obtinem licenta cu adresa unde avem sediul. Si vin controale de la ISCTR, ANAF, ITM, etc. Si nu ne gasesc la sediul, care vor fi consecintele. Si care ar fi solutiile in cazul asta? Am auzit ca as putea face un contract cu un avocat care sa reprezinte firma in caz de controale, si sa pastram actele firmei la avocat, as putea face asta? Multumesc.
Buna ziua! Istoria mea incepe asa.., Am lucrat la o firma de transport, si nu mi sa achitat salariul pentru 10 zile de lucru. Leam trimis pe mail o cerere firmei ca sami transfere salariu in decurs de 7 zile, peste catevai zile ei miau trimis o cerere sa ma prezint la sediul firmei sa semnez actele... Mam prezentat la sediu am semnat Decizia De Incetare a Contractului Individual De Munca, si nu am fost atent la data care au scriso ei in cerere... si pentru zilele cand nu miau dat de lucru mau pus sa semnez ca am avut concediu fara plata. Tot in ziua aceea cand am ajuns acasa am observat ca in cerere era data cu o luna anterioara.... La sediu ei miau zis ca imi transfera salariu in urmatoarele zile... Si tot nu miau transferat... Eu am asteptat sami transfere salariu, si zilele astea miau trimis o cerere ca eu am datorii catre firma 1000 Lei pentru zilele care am stat acasa... Insa in zilele care am stat acasa ei nu miau dat de lucru... Ce as putea sa fac in cazul dat? Multumesc!
Buna! Aceasta este problema mea... Am lucrat ca sofer la o firma de transport. La inceput de ianuarie, venind spre casa, in Ungaria pe la 4 dimineata, era un indicator ceva pe drum, la cum era noapte nu lam observat si am zgariat putin remorca... Si acum patronii nu vor sami achite salariul pe luna ianuarie... Iam rugat sami trimita decontul pentru zilele lucrate, si nu vor... Miau zis sa scriu cerere de eliberare... Unde as putea sa depun plangere ca nu vor sami achite salariul, sau ce as putea sa fac? Multumesc