avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate dan_farcas

Activitate dan_farcas

Am inteles. Poate nu am gasit cererea corecta, dar pare ca "modificarea pedepsei" se aplica numai in cazul unei legi noi care prevede o pedeapsa mai usoara: [ link extern ] .
Exista alte motive care pot fi invocate in afara de cele prezente in linkul pe care l-am gasit?

In cazul lui este vorba de o greseala a judecatorului in hotarare. Poate fi considerara oare ca "nelamurire"? Atunci articolul trimite 1)-c la la instanţa care a pronunţat hotărârea ce se execută.

Va intreb pt ca orice actiune luam o sa il coste pe minor enorm de mult timp petrecut inchis pe nedrept.

Va multumesc si nici nu va dati seama cat ajutati indreptandu-ne catre procedura corecta!
Daca centrul de reeducare este Buzias, credeti ca judecatoria corecta este Lugoj sau Timisoara?
Iar cererea de modificare pedeapsa sa fie depusa la dosarul la hotararea initiala care i-a dat pedeapsa initiala sau la contestatia care i-a gresit datele? Banuiesc ca trebuie facuta referire la o hotarare si nu stiu care...

Va multumesc nespus de mult pentru sfaturile acordate!
Deoarece am depus deja o contestatie la aceasta hotarare iar judecatoria care a dat hotararea, a trimis deja contestatia la judecatoria in circumscriptia careia se afla centrul de reeducare, air aceasta judecatorie a declinat competenta si a trimis dosarul la ICCJ pt a alege cine este judecatoria care trebuie sa solutioneze cazul. Am intrebat aceasta intrbare separat: www.avocatnet.ro/forum/discu... .

Va zic sincer ca sunt blocat, nu stim unde sa mai mergem iar minorul savarseste luni pe care deja le-a executat...
Va multumesc pt raspuns. Cine poate face cererea, inculpatul doar? Iar cererea trebuie sa fie "contestatie la executare"?
Imi este teama ca daca cererea se face la judecatoria care l-a condamnat, or sa decline competenta, iar hotararea lor la contestatie unde s-a facut greseala este definitiva? Ar fi oare mai bine sa facem contestatie la judecatoria in circumscriptia careia sa afla centrul de reeducare?

Va multumesc!
Buna seara,

As avea o intrebare in legatura cu un caz trimis la ÎCCJ: este in legatura cu o contestatie la executare. Inculpatul a fost judecat in judetul Valcea si internat in judetul Timisoara. Judecatoria din judetul Valcea a declinat contestatia:
"în sensul art. 598 alin. 1 lit. d) Cod pr. pen, instanţa competentă fiind cea în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere, potrivit art. 598 alin. 6 Cod pr. pen, respectiv Judecătoria Timişoara."

Nu stiu cat de important este sa precizez motivul contestatiei. Cert este ca Timsoara a declinat de asemena competenta de solutionare si l-a trimis la ICCJ:
"Cod de procedură penală constată intervenit conflictul negativ de competenţă cu Judecătoria Horezu şi dispune sesizarea ÎCCJ – Secţia penală, instanţă căreia i se va trimite dosarul de îndată, în vederea pronunţării regulatorului de competenţă. "

Intrebarea mea este cum putem verifica in ce stadiu se afla dosarul la ICCJ si cat timp dureaza in general solutionarea?
Solutia o sa fie doar desemnarea uneia dintre cele doua judecatorii care sa rezolve cazul?


Mii de multumiri!
Inculpatul a sarvarsit o pedeapsa si ulterior a fost condamnat pt un alt dosar si internat la un centru de reeducare pe data de 27.11.2018 pt a doua oara (centrul de reeducare are o adeverinta si numar de inmatriculare pt aceasta data).

Inculpatul a inaintat o contestatie la executare catre judecatoria care l-a condamnat, care a fost respinsa dupa doua apeluri si a devenit definitiva pe data de 15.01.2019.

La data de 17.01.2019 aceasta judecatorie a inaintat o adresa catre centrul de reeducare "pentru a dispune executarea acesteia, înaintându-ne de îndată adeverinţa de încarcerare." Tin sa mentionez ca la aceasta data detinutul era incarcerat de aproape 2 luni deja.

In aceeasi adresa se precizeaza de catre judecatorie "Vă solicităm restituirea în original a Adresei din 27.11.2018, emisă în dosarul nr.
xxx de Compartimentul Executări Penale".

Momentan incupatului ii apar cele doua luni in plus sa fie executate, desi el era incarcerat din 27.11.2018 si apare in registrul centrului de detinere de pe data de 17.01.2019 (cu un nou numar de inmatriculare si fara raport de eliberare intre timp). Perioada executata intre 27.11.2018-15.01.2019 a disparut complet.

Cum este posibil sa reglementam aceasta greseala abominabila? Hotararea este deja definitiva.

Va multumesc din suflet!