avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Activitate SabynaMihaela

Activitate SabynaMihaela

Bună seara!
Am dat comandă de o mașină nouă, am plătit avansul și am aplicat și pentru un tichet rabla. După 4 luni de așteptare mașina nu a mai fost livrată și cei de la reprezentanța au zis că îmi pot da avansul înapoi dar în cazul în care ajunge mașina ei o vor vinde altcuiva. Întrebare este dacă ei o pot vinde unei persoane străine folosind tichetul meu rabla deja aplicat fără acordul meu și fără să primesc vreo despăgubire? Mulțumesc anticipat!
Buna seara!
Daca o persoana lucrează cu contract de munca part-time într-un loc și cu contract de munca full-time in alt loc, iar recent a fost confirmată cu covid trebuie sa ceară de la medicul de familie 2 concedii medicale sau cum se procedează? Ambele vor fi plătite 100%? Mulțumesc!
Buna dimineața!
La ce se referă : "declar că am cunoștință că in temeiul 1706 din noul cod civil garanția contra evicțiunii se extinde și față de dobânditorii subsecvenți"? Va mulțumesc!
Buna ziua!
Ce înseamnă când într-un contract se stipulează următoarele: "imobilul nu este grevat de sarcini, servituți sau superficii cu excepția ipotecilor și a interdicțiilor aferente in favoarea băncii x, sarcini care urmează a fi radiate in temeiul declarației de autentificare sub nr ...., de către societatea notariala..." ? Va mulțumesc!
Buna ziua!
Doresc să achiziționez un apartament intr-un bloc nou, care are ipoteca la banca. Mă gândeam să contactez un avocat care să mă însoțească la semnarea precontractului și să îl citeasca. Contează pe ce domeniu își desfășoară activitatea (drept civil, drept penal)? Care credeți că ar fi costul unui astfel de serviciu? Mulțumesc!
Discuție Nunta
Buna ziua!
Aveam programata nunta pe 9 mai, dar din cauza restricțiilor cu virusul nu o vom putea face. Din punct de vedere legal furnizorii sunt obligați să ne restituie avansul? Este vreo lege în acest sens? Mulțumesc!
Buna ziua!
Care sunt actele ce trebuie schimbate după căsătorie? Mulțumesc!
Buna ziua!
Pot sa beneficiez de cele 5 zile libere oferite pentru căsătorie daca cununia civila a avut loc în timpul concediului? Menționez că lucrez in învățământ și în luna iulie a avut loc evenimentul. Va mulțumesc!
Buna seara!
Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv duminica de la 4 la 5. In cursul săptămânii fiind o zi la serviciu, o zi libera. Este legal acest lucru? Ce măsuri pot fi luate în acest caz? Se poate face o reclamație însă fără a-mi da identitatea? Mulțumesc!