avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate roxana68

Activitate roxana68

Multumesc frumos pentru raspuns!
1.Firma X factureaza catre un client garantie chirie.Garantia din cate stiu eu se factureaza fara tva.Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile contabile aferente acestor garantii, respectiv, incasarea si plata prin banca.
inregistrare factura emisa : 4111-167 este corect?
incasare garantie : 5121-4111
2.Factura de garantie chirie primita de la un furnizor , respectiv plata catre furnizor.
inregistrare factura furnizor : 2678 - 401 este corect?
plata factura furnizor : 401 - 5121
Pentru rezolvarea acestei cauze s-a dispus proba cu expertiza contabilă, căreia i s-a fixat următoarele obiective (întrebări):
1. Achitarea în natură a arendei se încadrează în categoria operaţiunilor pentru care se aplică taxarea inversă?
2. Ce T.V.A. trebuie plătită de pârâtă?
11) Întocmiţi raportul de expertiză contabilă în care aţi fost numit, având următoarele elemente:
Dosar nr. 8/187/2014
Părţile în cauză: reclamantă – DGFP Braşov
pârâtă: SC ALFA SRL Braşov
Descrierea cauzei aflată pe rol: În anul 2013, SC ALFA SRL a achitat conform contractelor încheiate cu deţinătorii de terenuri agricole, arenda în natură, respectiv cantitatea de 10.000 kg grâu evaluată la preţul de 0,85 lei/kg. Având în vedere că această tranzacţie este o livrare de cereale firma a aplicat măsurile de simplificare prevăzute la art. 160 din Codul fiscal, respectiv a emis factura cu taxare inversă. Inspectorii fiscali au procedat la reîncadrarea tranzacţiei pentru a reflecta conţinutul economic al acesteia, procedând la taxarea operaţiunii şi obligând firma la plata T.V.A.
Pentru elucidarea cauzei instanţa încuviinţează proba cu expertiza contabilă, căreia i s-a fixat următorul obiectiv: să se stabilească dacă achitarea în natură a arendei se încadrează în categoria operaţiunilor pentru care se aplică taxarea inversă, în caz contrar să se determine T.V.A care trebuie plătită de pârâtă.
Termen de depunere a raportului: 28 septembrie 2014.
Multumesc frumos pentru raspuns!
In situatia in care, in salariat isi da demisia si a efectuat 19 zile de concediu de odihna din 20 cate are dreptul pe an , se naste obligatia acestuia de a restitui indemnizatia de concediu de odihna corespunzatoare acestor zile?Va rog ajutor!
Ordinului Nr. 60 /32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art. 77), privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate au ramas in vigoare .....cine ma poate ajuta, va rog?
Discuție instalatie GPL
buna ziua
am achizitionat o instalatie gpl pe un autoturism pentru care exista un contract de comodat pe firma si o factura pe firma pt gpl
intrucat nu pot folosi contul 603 intrucat masina nu este proprietatea firmei ce nota contabila pot folosi?
Intr-o cauza civila de la judecatoria Sibiu se dispune efectuarea unei expertize contabile judiciare,se numeste un expert contabil din oficiu si se accepta cate un expert consultant pentru fiecare parte din dosar-reclamant si parat,toti expertii avand domiciliul in judetul Sibiu.Expertul contabil numit efectueaza singur raportul de expertiza contabila judiciara,il semneaza si parafeaza pe fiecare fila si il depune in vederea auditarii la filiala Sibiu.
Cum procedeaza auditorul de calitate in acest caz si ce norme profesionale a incalcat expertul contabil numit??
Răspuns la discuția ONG-uri
Multumesc frumos