avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Martin Ioan

Activitate Martin Ioan

Bună seara,
Pentru o amenda auto de 1000 de lei neachitata și pentru care primaria te da în judecata și cere sa ti se transforme suma în munca în folosul comunitatii,câte zile de munca se pot primi?Mulțumesc!
Bună ziua,
Am o rugăminte,am avut un proces la ICCJ în anul 2019,si l-am pierdut.As dori sa știu în cât timp se pune în aplicare sentința,eu beneficiez de o indemnizatie lunara și acum.Multumesc!
Bună ziua,
Tatăl meu a fost prizonier de război de către partea sivietica în perioada 1944-1946,la decizia care am primit-o ca beneficiez de indemnizatie ca și fiu, mi se spune ca am dreptul la 50% din indemnizația care ar fi primit-o tata,respectiv la 700 lei pentru fiecare an de persecuție.Eu primesc din 2021 tot aceasta suma de 700 lei,nu ar fi trebuit sa primesc 1400 lei dacă a avut doi ani de persecuție?Ce trebuie sa fac acum pentru a primi corect indemnizația și sa mi se calculeze și retro tot ce trebuia sa primesc.
Va mulțumesc!
Mulțumesc frumos!
Bună ziua,
Am rugămintea dacă se poate sa aflu de unde trebuie sa solicit a se elibera o adeverința din care sa rezulte ca mama mea a fost refugiata în perioada 1940-1945.
Mulțumesc!
Multumesc din suflet pentru ajutor!
Multumesc frumos!Dar daca persoana care initiaza actiunea este cu grad de handicap beneficiaza de reducere sau gratuitate la taxa de timbru,iar daca se realizeaza tranzactia la primul termen se va restitui in totalitate taxa de timbru?Multumesc inca odata!

IONEL ILIE a scris:

Avand in vedere dispozitiile art. 11 alin. 1 lit. a) din OUG 80/2013 raportat la art. 5 alin 2 din acelasi act normativ: 2,5% din valoarea masei partajabile + 2o lei.

Buna seara,
Am o rugaminte cum se calculeaza taxa de timbru judiciar in caz de partaj in instanta prin tranzactie?Multumesc!
Răspuns la discuția Partaj de comun acord
Va multumesc frumos!

Santem de comun acord pentru a face partajul pe cale amiabila si nu stim cum este mai convenabil printr-o tranzactie in instanta sau la un notar.As dori sa stiu si va rog daca se poate taxele si onorariile care se aplica in ambele atat pentru tranzactie in instanta cat si pe cale notariala.Va multumesc!