avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate chalout

Activitate chalout

Răspuns la discuția Dezmostenire abuziva
Am investit deja...cu incredere,in parintii mei naturali,si cu acordul d-lor. Iar declaratia depusa de mama la politie,fara instiintare ca "reclamanta" ( cu "PROBLEME PSIHICE"- este o CALOMNIE FALSA) ,intr-un dosar "prefabricat" ,intr-o acheta deschisa de mine pentru rele tratamente in familie (dupa ce am investit acum 15 ani) incurajata si de concubinul, cu care d-ei a fost perfect de acord sa locuim in 1/2 d-ei de casa(proprietar tata-la acea vreme),Intre timp,si-a adus aminte fat-frumos, ca lui nu-i mai trebuie casa,si a fugit un pic prin lume sa se inteleaga el pe el ,si sa-si traiasca fain-frumos viata! S-a intors din vilegiatura occidentala ,o data pe an,in vizita ,ca la o penitenta in proriul ei penitenciar,iar dupa ce s-a saturat de provocarile libertatii depline,si-a "re-amintit" ca ar fi mai bine ACASA.Refuzat...restrictie....si toata lumea val-vartej de suparata si jenata de gestul meu,inclusiv mama,care mi-a refuzat categoric, imediat ce am terminat lucrarea, acte pe 1/2 confortata de mine,pe numele meu ,cu "scuza"ca o duc la azil(ABERANTA!!!),care nu are nici un fundament ,nici logic,nici ca relatie parinte -copil,mama -fica,iar acum,domicilianta,fara drept la informare-mai precis o tacere impusa.Si singura "garantie,dupa ce am confortat-o,aceiasi,ca si acum 15 ani, a unei "frunze-n vant",de domicilianta,cu "garantia" consumurilor de "linistire",in schimbul celei de a nu saluta poarta, si un pic indezirabila(desi exist si nu sunt "nebuna"), la mana d-lor si a fratelui,si putin obligata sa suport resemnata, un conflict "artificial creat"in timp...pe care nu eu l-am creat;o incrangatura care nu imi apartine,si in care m-am trezit prinsa.As mai continua,dar nu vreau sa mai vad in nici un raspuns,cuvantul "revoltata".E un cuvant bland....pentru o asa blestematie de situatie,creata cu sprijinul intelepciunii si al bunei masuri a parintilor impartiali ,a primariei,a politiei,a prietenilor de o viata,a vecinilor,si toate marturiile lor intr-un dosar penal,fundament de baza,penrtu noile criterii si legi- UE.Ca de cele ancestrale,si crestin-ortodoxe,ca urmasi ai urmasilor nostri pomeniti ca sfinti parinti in veac(ca la tzara)riscam sa ne purtam crucea si la propriu, si la cpatai,mai devreme decat ceasul pe care,normal ar fi,sa ni-l opreasca numai Stapanul Stapanilor si Imparatul Imparatilor.Va multumesc oricum de raspuns,si va doresc multa sanatate in "rostul" d-voastra creat probabil,mult mai cu "rost",in tinerete ,si in niste vremuri bune-apuse,cu becul ratiunii foarte aprins,si cu inima un pic mai stinsa!

raluk0207 a scris:

Nu are legatura ce suntem noi, ce calități avem, cu ce ne ocupam.
Dacă va nemultumesc raspunsurile, nu trebuia sa postati. Cu parere de rau, dar nu obișnuim să cântăm în strună atunci cand nu e cazul.
În privința declarației, asa zisa dvs problemă psihică nu va împiedica să mosteniti. Din punct de vedere legal, și incapabili/persoanele cu dizabilitati/cu probleme psihice au dreptul la moștenire. Deci nu asta face ca dvs să nu mai mosteniti nimic.
Dacă la decesul părinților nu veti mai avea nimic de moștenit, fiindcă părinții si-au înstrăinat bunurile din timpul vieții, este la fel de legal.
Motivele din spatele înstrăinării: nu conteaza, nu intereseaza. Sunt problemele dvs familiale.
In momentul de fata sunt proprietari. Așadar, pot sa vândă, să doneze, să închirieze, să demoleze, să facă absolut ce doresc fără acordul nimănui. Dacă părinții ar cere voie copiilor să dispună de munca lor, evident, ar fi vorba de o ingradire a dreptului de proprietate.
Cum sunteti atat de revoltată, nu mai investiți în casa părinților și în investiția lor. Faceti-va propriul rost.

Răspuns la discuția Dezmostenire abuziva
Nu ati inteles intrebarea.Eu va multumesc oricum pentru sfatul bun si pentru buna-intentie(d-le/dna) gi-jane2.Ati inserat si o "conditie macabra",pe care eu am incercat sa o "nuantez" altfel,decat rostirea-scrisa.Si nu din lipsa de discernamant sau "grevata" de vreo "neliniste" de "tip anxios"!Si oricat de neplacut vi se pare raspunsul meu,raman in continuare,de principiu, moral ,etic si religios,ca parintii copiiilor lor,si ai tuturor copiiilor
lumii,,oricat de mult ar munci in viata,o fac( dintr-un
principu de viata sanatos si moral)in prima instanta, pentru copiii d-lor.In principu...de batranete si de trecerea "doncolo",nu e nimeni scutit....
Răspuns la discuția Dezmostenire abuziva
Va multumesc!
Ce se inatmpla in cazul unei dezmosteniri abuzive,pe baza unei declaratii false, data la politia locala de mama naturala ,respectiv "PROBLEME PSIHICE"(cu majuscule)-de care nu am fost instiintata la timp,si lipsita si de dreptul la replica,si de cel la auto-aparare,in urma acestei declaratii "calomnioase" si fara argumentatie scrisa,si fara posibilitati financiare de combatere intr-o instanta-aplicate se pare mie,ca "o corectie" a d-ei,a fratelui,a familiei,si a catorva vecini binevoitori sa imi decline "nebunia ",vizibil-public, insotita si de alte denigrari grosolane mincinoase-colective, in urma unei plangeri pentru abuzuri in familie,(cu o declaratie impotriva fratelui foarte agresiv) avand ca scop-interes-finalitate, imputernicirea ca actual/viitor proprietar proprietar, pe intreaga proprietate,printr-o intabulare sistematica(sau definitiva cu titlu de proprietar de drept ),inclusiv pe 1/2 din casa parinteasca ,de care(confortata si intretinuta fizic de mine),in calitate de sora naturala, ar fi trebuit sa tina cont,si sa-mi fie luat in calcul, ca un drept firesc,de ambii parinti inca in viata, si dreptul meu la mostenire ,la vremea inevitabilei succesiuni naturale,ca in orice familie...si cu doi copii,si sub nici o forma ca "indezirabila", sau sub tutela binevoitoare a fratelui,si grija pentru batranetea mea ,pana ... ?!
Răspuns la discuția Registru agricol
Persoana angajata la primarie,sustine de un an ca informatiile acestea sunt "confidentiale"!Si eu ...dar nu eterica!

APET_R a scris:

Aceste lamuriri le obtineti la peroana angajata la primaria cu pricina.

O sdresa de e-mail a TELECOM ROMANIA CMMUNICATIONS S.A.a gasit cineva ?! Ne-ar inlesni comunicarea celor care poate nu avem disponibilitatea sa ne adresam in scris ,prin posta,taxabil,sau direct la sediu din Bucuresti.Numarul de inf. gratuit,am inteles ca o sa dispara de la 1.03.2020 si el,si ne mai raman la indemana ,cele taxabile,cu robot,cu timpi de asteptare ,pana ne raspunde un operator,care trebuie sa te indentifice in baza de date,si daca ai gresit optiunea ,o iei de la capat.Adresez intrebarea aceasta,deoarece am primit pe adresa mea de e-mail,mesajul de instiintare pentru noile modificari in contractul UNILATERAL,care inseamna de la 1.03,2020,majorarea fiecarui serviciu care include mai mult de doua servicii in pachet(automat si al meu -TV/NET L+M),despre care am solicitat un raspuns :

"Buna ziua!

As dori sa stiu daca majorarea platii serviciilor dupa modificarea unilaterala a contractului incepand cu 1.03.2020,include si pachetul meu de abonat pentru pachetul Internet L+TV M,si daca da,care ar fi pretul lui lunar, peste +/- 72 RON din 25.01.1019 si pana in prezent.

Va multumesc!" ,banat cu noreply!!!
Intrebare: Cu ce ma adresez mai intai la sediul furnizorului de servicii local;cu o cerere de reziliere sau cu una de denuntare unilaterala?!
Va multumesc!
O zi buna!
Silvia Zaharia a scris:

Daca in mesaj nu scrie nimic despre o plata in plus pentru telefon, mergeti pe solutia deja amintitia. In fond, daca era un rest de plata trebuia sa va incunostiinteze prin mesaj.

Răspuns la discuția Registru agricol
Imi raspunde ,va rog respectuos ,si mie,cineva la aceste doua intrebari succesive ?!Si insist,pentru ca imi este refuzat "dreptul la informare",si de catre primaria locala,de aproape un an,
de fiecare data cand solicit TOP/CAD,pe motiv ca sunt informatii "confidentiale" inclusiv ca raspuns la o cerere scrisa si inregistrata in 17.01.2020,si de catre referenzii Cartii Funciare, de o saptamana,pentru un EXTRAS DE CARTE FUNCIARA de INFORMARE -online-care nu are valoare legislativa,si ar trebui sa fie eliberat oricarui cetatean cu drept la informare,chiar daca este sau nu proprietar de imobil.A trebuit sa fiu mai intai programata,si obligata sa astept un raspuns plauzibil .Poate ma ajuta cineva sa inteleg cine anume,dintre functionarii publici ai celor doua institutii publice, are datoria moral-profesionala ,sa imi elibereze aceste doua informatii.VA MULTUMESC!!!
chalout a scris:

Buna seara! As dori sa aflu ce inseamna sa fi inscris intr-un registru agricol in punctul denumit "Acasa",si care este legatura intre numarul de volume si pozitii agrare-mai precis,trebuie sa coincida?!Am descoperit o inadvertenta intr-o adeverinta , intre nr.de pozitii ,respectiv pozitia 49-vol 1 din 2008 ,si una total diferita, eliberata in 2019 -pozitia 45 -vol 1,mai mult,nu este mentionat nici proprietarul, ca in cea din 2008.

Va multumesc anticipat!

Răspuns la discuția Registru agricol
Va multumesc de raspuns...sunt amanta constant!Am depus deja in 17.01 .2019 o cerere(in calitate de fica naturala- cu drept normal si firesc la informare ), eliberarea unuei copii cadstrale in care sa apara si actualul proprietar.Raspunsul primit este acelasi;nu apar in registrul agricol cu bunuri imobile aflate in proprietate personala-aceiasi incadrare de 57 de ani) ,si fara nici o documentatie aferenta ,care sa defineasca in clar,planul cadastral al proprietatii si proprietarul ei actual de drept.La fel de bine nu inteleg termenul cu care tatal meu natural,e denumit ca proprietar in sectiunea "Acasa",si sunt foarte derutata si intrigata ,de lipsa a 4 pozitii din cele 49,in adeverinta eliberata mie, pentru separare apa, din 2019,( fara nominalizarea proprietarului),asa cum aprea in cea din 2009.Am primit de fiecare data ca justificare, "rostogolirea" numerotarii pozitiilor,o data la cinci ani,si mi se refuza ostentativ vizualizarea actelor casei in familie,sau prin folosirea repetitiva,a unui bon de mana "foarte vechi"...:) Am dreptul sa depun o cerere tipizata pentru eliberare extras de carte funciara,in urma careia sa primesc o documentatie clara a planului case,a numarului de volume,roluri si pozitii ,inclusiv proprietarul actual?Si daca da..".de informare" sau "in extenso"?Va multumesc pentru timpul acordat,si pentru orice informatie ajutatoare.Cu stima,Popescu!
Buna seara! As dori sa aflu ce inseamna sa fi inscris intr-un registru agricol in punctul denumit "Acasa",si care este legatura intre numarul de volume si pozitii agrare-mai precis,trebuie sa coincida?!Am descoperit o inadvertenta intr-o adeverinta , intre nr.de pozitii ,respectiv pozitia 49-vol 1 din 2008 ,si una total diferita, eliberata in 2019 -pozitia 45 -vol 1,mai mult,nu este mentionat nici proprietarul, ca in cea din 2008.

Va multumesc anticipat!