avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Activitate danu2566

Activitate danu2566

Răspuns la discuția Traversare conducta Transgaz
Nu am reusit nimic pana acum,daca vreti putem discuta la telefon,0728311637 Dan.
Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă o conductă(magistrală) care va transporta gaz către loc. Moravita și localitățile de pe acest traseu,spunându-mi-se că voi fi despăgubit pentru cultura afectată și pentru folosința terenului aferent de cca 590 mp, pe perioada lucrărilor, aprox 2 luni de zile, fără a mi se comunica o formulă de calcul sau o sumă oarecare... După o discuție cu un angajat al Transgaz, unde mi s-a spus că nu sunt prevazute de lege despăgubiri ssu o chirie aferentă suprafeței de teren ocupata de conducta, am refuzat, în scris, să le dau acordul de folosință al proprietății. Mi-au solicitat o întrevedere cu cei de la TgMures, reprezentanții companiei pentru o discuție pe aceasta problema. Ce pot obține sau ce ar trebui sa cer (chirie lunară, despagubiri), ținând cont că dacă conducta va fi îngropată pe terenul meu, peste ea și câțiva metri stg-dr, nu voi putea construi într-un viitor apropiat, terenul fiind în interiorul centurii Timișoara? Pot cei de la Transgaz să efectueze lucrări și să amplaseze conducta fără acordul meu? Mulțumesc!
Bună ziua, am un teren i proprietate în loc Giroc-TM, am fost notificat de către Transgaz că urmează să treacă o conductă(magistrală) de gaz, care va transporta gaz spre localitățile din zona de vest până la Moravita, peste terenul meu, unde urmează, pe timp de două luni, să se efectueze lucrări..., cu scoatere din circuitul agricol... Din discuția pe care am avut-o cu o doamnă secretară cred, de la această societate, mi s-a spus că legislația nu prevede o despăgubire și nici o chirie platita către proprietar pentru acest lucru. Urmează sa ma întâlnesc cu reprezentanții Transgaz de la Tg Mureș, pentru discuții. Ce pot obține sau ce ar trebui să cer în aceasta situație? Mulțumesc!
Răspuns la discuția invocarea simularii
Fosta nora,ar vrea sa obtina drepturi pe parte din casa,invocand faptul ca mama,adica proprietara,nu ar fi avut banii necesari pentru constructia casei si ca banii ar provenii din veniturile fostei noastre familii,cu toate ca ea pana la terminarea casei,in 1998,nu a avut nici un venit,a fost casnica.
Buna ziua,am fost casatorit din 1993 pana in 2010,an in care ea a divortat,invocand faptul ca nu m-am ocupat de copii...,ca sunt gelos...Am locuit impreuna pana in anul 2019,luna martie,cand ea,a dispsrut intr-o seara,dupa o discutie mai aprinsa,fara sa spuna ca pleaca...Speta: in anul 1998,mama mea a cumparat o casa in rosu,de la un var de-al meu,cu contract la notar... Finisajele au fost facute pe banii mamei mele si cu ajutorul fratilor mei,fratele si un nepot de sora m-au ajutat la finisaje(pus parchet,tencuit interior exterior,gresie-faianta,etc,,lucrari la care am participat si eu,Alte lucrari facute cu alti muncitori,au fost suportate de catre mama mea si de mine,In 2000 ne-am mutat in casa,locuind pana la despartire,in 2019.Specific ca la cheltuielile cu casa(cumparare,materiale,finisaje)fosta sotie nu a participat cu nici un ban,ea nefiind angajata in munca pana in anul 1999 si binenteles neavand o sursa de venit,iar parintii ei nu nea-au dat nici un ban. Ce sanse sunt de a obtine anularea contractului de vanzare cumparare al casei(cerut in instanta de fosta sotie),si trecerea casei pe mine si pe ea,parti egale,pe motiv ca mama mea nu ar fi avut bani respectivi,fiind pensionara? Solicita acest lucru pentru a putea introduce casa ca bun la partaj. Daca au mai fost asemenea cazuri si ce solutie a dat instanta?