avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate alinsusa

Activitate alinsusa

Bunurile dobandite prin mostenire sunt proprii...
Așa am înțeles și eu, tatăl meu a moștenit ca bun propriu 100% casa mamei lui (a bunicii mele), doar că el a vândut-o și cu banii obținuți a cumpărat altă casă. Se poate invoca la notar ca și bun propriu noua casă cumpărată? Noua casă (cumpărată cu banii din vânzarea vechii case) a fost dobândită în timpul celei de a doua căsătorii iar în CF sunt trecuți ambii, adică XX cu soția YY.
Am o neclaritate legat de o succesiune.

Părinții mei au divorțat iar ulterior tata s-a recăsătorit. În timpul acestei căsătorii a cumpărat un imobil (o casă) iar în CF ele ste trecut ca proprietar alături de soție (bun comun).
În calitate de fiu, după decesul lui, am fost chemat la succesiune alături de soția supraviețuitoare.
Notarul ne-a spus că soția supraviețuitoare are din start 1/2, ca bun comun, iar cealaltă jumătate se împarte 1/4 soția supraviețuitoare și 3/4 copii, adică eu. Mi s-a părut corect și am fost deacord. Urmează să mergem la notar și să semnăm.

Astăzi, dintr-o discuție avută cu un amic, am tras concluzia că poate cotele nu sunt corecte.

După decesul bunicii mele (mama tatălui meu), acesta a vândut casa respectivă și a cumpărat o nouă casă, cea pe care facem noi acum succesiunea. În acest caz, din spusele amicului meu, soția ar avea doar 1/4 din casă iar eu 3/4, adică nu mai intervine acel 1/2 întrucât tata a cumpărat casa cu banii obținuți din vânzarea casei bunicii mele (mama lui).
Mă puteți lămuri care sunt cotele corecte?