avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate Maty3

Activitate Maty3

Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
Bună ziua! Vă deranjez din nou. Am o dilemă...
Vânzarea creditului către o firmă de recuperare, în perioada stării de urgență, mai precis în Aprilie a.c., este legală? Sau respectivul IFN a făcut o ilegalitate prin încălcarea Ordonanței de Urgență nr. 37? Eu știu că orice formă de recuperare credite, în perioada stării de urgență, a fost suspendată prin lege. Vânzare creditului către firme de recuperare, nu intră in această categorie de acțiuni care au fost suspendate prin legea respectivă?
Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
Da... Din păcate, cred că am pierdut lupta. Mi s-au făcut deja și rapoarte la Biroul de Credite. Din cauza asta, nu cred că mă încadrez nici măcar la creditarea aceea pentru IMM-uri.
Nu e cinstit ce mi s-a întâmplat! De unde nu știu ei că eu intenționam să-mi plătesc ratele restante exact în luna Martie când au decretat ei Starea de Urgență?! Nu e cinstit! Dar e România. Am făcut eforturi inimaginabile să iau credite din toate părțile ca să pot să-mi fac afacerea mea și să am angajați. Am 3 angajați deja. Am riscat pentru că am știut sigur că va merge, și a mers... până au stopat totul prin porcăria asta a lor. Sunt la pământ. Sper să nu ajung în pragul să fac ceva prostii. Am tras enorm de tare, din 2017, ca să renovez spațiul, doar pe credite. Am lucrat ca un sclav pe plantație ca să plătesc rate. Au fost zile când n-am avut ce să mănânc și acum mi-au băgat pumnul pe gură. Nu știu ce să mai zic. Cred că cea mai bună opțiune e renunțarea la România definitiv.
Vă mulțumesc frumos și vă rog să mă scuzați pentru tot deranjul!

Emilika40 a scris:

Curtea Constituțională (CCR) a respins miercuri legea adoptată luna trecută la inițiativa PSD, ALDE și Pro România și care prevede amânarea cu nouă luni a tuturor ratelor la bănci, fără niciun criteriu, de prevederile sale putând beneficia inclusiv restanțierii la plata creditelor.

[ link extern ]

Din păcate pentru dvs., proiectul acesta nu va intra în vigoare. Vă doresc să depășiți cu bine, totuși, această perioadă.

Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
Bună ziua!
Simțeam eu că e prea simplu să beneficiem și noi, ăștia cu întârzieri mici, de o relaxare. Ar fi fost prea frumos. În plus, nu prea am văzut interes mediatic pentru această lege.
Vă mulțumesc frumos!
Deci, trebuie să mă descurc.
Am să studiez ce mi-ați trimis, însă, având în vedere că afacerea mea e în cadrul intreprinderii individuale, sunt sigur că aceași problemă, a întârzierii plăților, va fi o piedică în obținerea unor noi credite, oricare af fi natura și scopul lor.

Emilika40 a scris:

A fost depusă o sesizare de neconstituționalitate:
[ link extern ]

Din păcate, acest lucru va întârzia oficializarea. Nu mai poate fi vorba de zile, plus că există și varianta neagră a constatării neconsituționalității ei.
Îmi pare rău că vă dau o veste proastă.

V-ați uitat peste programul IMM Invest? Ca firmă vă puteți ajuta cu creditele pe care statul le garantează firmelor în situația dvs. - nu plătiți dobândă și comision de administrare dacă le obțineți, iar procedura e relativ simplă.

[ link extern ] /


Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
Vă mulțumesc frumos! Sunteți singura persoană care îmi oferă informații concrete, în tot coșmarul acesta.

Emilika40 a scris:

A ajuns la președinte, e foarte posibil să nu mai dureze mult ținând cont că e vorba de un proiect de ordonanță de urgență. În opinia mea, zilele acestea se va oficializa.


Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
Bună ziua! Am observat că a fost votată și de domnii deputați. Acum ce urmează? Oare când va intra în vigoare?

Emilika40 a scris:

Nu, încă nu a fost votată. Puteți urmări și dvs.:
[ link extern ]

L186/2020
Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori
Trimis la Cameră pentru dezbatere

Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
Bună ziua! A trecut de deputați, nu? Acum care e următorul pas?
Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
În legătură cu invitația de mai sus... Pe la noi, prin Maramureșul istoric, cam așa se poartă cu persoanele mărinimoase care ajută în orice fel. Le invităm să ne treacă pragul casei, le punem la masă și le cinstim.
Vă rog să nu uitați de mine. Sunt, efectiv, disperat. Eu nu mai stiu pe unde să citesc și ce să mai cred. Doresc să vorbesc strict cu cei care m-au împrumutat ca să nu mai aibă motive să "latre" efectiv la mine, pentru că și așa sunt pierdut în spațiu cu tot haosul acesta de acum. Mulți care îmi cunosc situația mă întreabă: "cum naiba de mai reziști...?!"
Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apoi să dea Domnul!
Vă mulțumesc! Dacă mai știți ceva, vă rog să mă anunțați! Vă rog din suflet!
Ca să vă dați seama în ce situație sunt, pe scurt:
Mi-am făcut o grămadă de credite la o bancă și câteva IFN-uri ca să pot să-mi deschid un mic restaurant. I-am dat drumul în 26 Decembrie. Nu am reușit cu fonduri europene și alte startup-uri care îți mănâncă capul si am făcut ce am știut și ce am putut. Pornirea a fost peste așteptări și am ajuns să angajez 3 oameni. În Februarie s-a simțit o scădere a vânzărilor. Apoi, cu nebunia asta cu covidul, în Martie, au scăzut drastic vânzările. Nici vorbă să pot să-mi platesc ratele. Din Ianuarie nu am mai plătit nimic. Sar ăștia pe mine ca niște șacali. Inclusiv încep cu amenințări că mă dau în recuperări, anunțat de giranți, etc., deși, asta nu e legal. Poate ar fi bine să îi reclam, însă nu e stilul meu. Pe perioada renovărilor din restaurant, am strâns cureaua ca niciodată în viața mea, ca să pot să plătesc. Ăștia nici nu vor să audă. Chiar mă trezesc cu scrisori oficiale că îmi anunță giranții și începe recuperarea. Le-am spus că am să încep să plătesc după ce trece nebunia. Sunt setați pe: trebuie să plătiți. Le-am spus: sufletul, dacă vreți, vi-l dau. Altceva nu am. Excroci!
Din păcate, asta a fost. Era singura șansă să pot să-mi deschid mica afacere.
Ar fi bine sa facă ceva pentru noi. Dacă nu era starea de urgență, eu plăteam, liniștit. Vă mulțumesc! Vă rog frumos să mă anunțați dacă știți ceva în favoarea mea! Rămân dator și vă invit pe la noi după ce trec toate. Nu știu dacă pot să scriu aici denumirea restaurantului și unde e amplasat. Vă spun în privat, dacă vreți. Adresa mea de e-mai e cristimatei77@gmail.com
Răspuns la discuția Amânare rate bănci și IFN-uri
Păi am înțeles că este o OUG, care spune clar: fără restanțe, iar în paralel un proiect aprobat de Parlament care spune: restanțe mai mici de 90 zile. Știți ce e ciudat?! Până se va înțelege Tanda cu Manda, cu siguranță se vor înregistra restanțe peste restanțe, iar noi, cei cu restaurante, care am fost nevoiți să închidem primii, vom suporta toate consecințele. Vorbesc de împrumuturi pe persoane fizice, administratori de restaurante. Eu am o grămadă de împrumuturi pe care le plăteam din ce produceam cu restaurantul. Am rămas și restant, pentru că în Februarie a fost lună slabă. Vai fi vai și amar de capul meu. Cine poate să-mi răspundă exact ce se va întâmpla, în situația mea?!
Bună ziua!
Mă interesează strict un răspuns... Până la urmă, cei cu restanțe mai mici de 90 de zile la bănci și IFN-uri, și care sunt influențați direct de starea de urgență, pot beneficia de amânarea ratelor pe o durată de 9 luni, sau nu?!