Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate danabia07@yahoo.com

M-am pensionat acum 4 ani, la varsta de 55 ani, fiind incadrat in grupa I-a, deci anticipat.
Institutia angajatoare a solicitat Casei de pensii o lista cu angajatii care sunt pensionari iar in urma listei primite, mi s-a desfacut contractul de munca desi facusem o cerere in care solicitam institutiei sa ma reangajeze cu contract pe perioada determinata iar institutia nu detinea decizia de pensionare emisa de Casa de pensii. Nu am primit raspuns la cererea mea de reangajare, ca atare am dat in judecata institutia pe motiv de discriminare, avand in vedere ca alti colegi aflati in aceeasi situatie cu mine au fost reangajati. Am castigat procesul iar institutia a fost obligata sa ma reangajeze exact in conditiile anterioare deciziei de desfacere a contractului de munca, respectiv pe perioada nedeterminata.
Am castigat in instanta inclusiv anularea deciziei de desfacere a contractului de munca, plata cheltuielilor de judecata si recuperarea veniturilor salariale pe o perioada de 2 ani, in care am avut contractul de munca incetat. Momentan am 59 de ani, deci as mai avea 6 ani pana la implinirea varstei de pensionare, varsta la care contractul de munca ar inceta de drept. Institutia organizeaza concurs pentru ocuparea postului meu. Este legal? Pot sa cumulez in continoare pensia cu salariul, panala 65 de ani?