avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate Stefy26

Activitate Stefy26

Răspuns la discuția Expirare sediu social ONG
Multumesc pentru raspuns!

Actele trebuie depuse din timp sau dupa ce expira sediul?

george-neagu a scris:

Da, la judecatorie.

Expirare sediu social ONG

Luna urmatoare expira sediul social al ONG-ului.
Din cate am inteles, se tine o sedinta AGA in care se precizeaza prelungirea sediului social si se incheie un act aditional de prelungire.
E nevoie sa se depuna si la Judecatorie actele pentru prelungirea sediului sau doar la ANAF?
Multumesc!
Da, la subconturile bancare ma refer, astfel incat fiecare beneficiar final (persoana care beneficiaza de serviciile ONG-ului) sa beneficieze de suma pe care a obtinut-o din strângerea formularelor 230, de exemplu. Exista vreo procedura clara in acest sens?
Multumesc!

radumititean a scris:

"a strange formulare in contul beneficiarului" este o exprimare a ideii ca le colecteaza in interesul / beneficiul anumite persoane deja determinate, nu ca are a face cu un cont BANCAR al beneficiarului. Da, unele banci admit sa faca subconturi speciale la propriul cont bancar, incat sa existe IBAN distinct pentru fiecare beneficiar final pt care acel ONG colecteaza redirectionari de 3,5% sau sponsorizari, ca sa se stie clar pentru ce persoana s-a facut viramentul atunci cand cel care il face vrea sa fie pentru o persoana anume, nu sa lase ONG-uli decizia pt ce / cine sa foloseasca acei bani. Deci e o neintelegere derivata din utilizarea termenului de "cont" in alt sens decat de cont bancar. Mai exista si conturi contabile etc.


Am vazut ca exista optiunea pentru asociatii ca sa stranga formulare direct in contul beneficiarului si nu imi este clara procedura.

george-neagu a scris:

Nu ONG deschide conturi pentru beneficiari. El colectează banii in contul sau si apoi ii vireaza în conturile beneficiarilor conform contractelor de sponsorizare sau donatie.

Buna seara!

Care este procedura prin care un ONG poate deschide conturi bancare pentru beneficiarii sai pentru colectarea sumei aferente formularului 230 si a altor sponsorizari ?

Multumesc!
Buna ziua!

Un SRL poate sponsoriza un ONG, daca exista grad de rudenie (de gradul al treilea) intre administratorul SRL-ului si 2 dintre membrii Comitetului Director (care sunt si membrii fondatori) al ONG-ului ?

Va multumesc!
Buna ziua!

In cazul in care un spatiu are interdictie de instrainare, dezmembrare, demolare si grevare (in relatia cu banca), acest spatiu poate fi inchiriat ca punct de lucru al unei firme/PFA?
Este nevoie de un document din partea bancii pentru inchiriere ?
As dori, daca se poate, si un art. de lege care sa faca trimitere la acest subiect.
Va multumesc mult !
Buna ziua!

Daca in anul 2023, in cadrul ONG-ului am avut doar cateva cheltuieli (din imprumutul unui membru al CD), fara a realiza activitate economica sau alte activitati, trebuie depus la ANAF bilantul anual sau declaratie de inactivitate?

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!

Deci pot incheia contractele actuale de comun acord, iar apoi sa realizez alte contracte pe care le voi da beneficiarilor pentru semnare?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă părțile contractante sunt de acord puteți proceda cum doriți..

Buna ziua!

Doresc sa modific niste clauze ale contractelor de prestari servicii. Intrucat sunt destul de multe de modificat, ar fi in regula incetare de comun acord a contractelor actuale si sa refac contractele de la 0 ?

Multumesc!