avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate Estera25

Activitate Estera25

Asta e tare interesant. Nu am semnat nimic la primire, pt ca nu mi s-a cerut, cu toate acestea avocată lor susține în somatie ca am semnat la primire, ceea ce e total fals. Minte.
Dar in lipsa mai multor bani si a chitanței nu ai ce face. Dacă te riști si esti dat in judecata, risti mult mai mulți bani și timp, plus deplasare. Asta au si vrut să facă, cine a facut-o a stiut bine sa vina dupa 5 luni. ca daca era atunci curând reușeam să iau filmare de la dedeman, unde se vede clar ca am dat banii curierului (Pt ca cei din dedeman au fost de acord sa ma ajute),macar aveam cu ce le bate obrazul. Dar dupa o luna înregistrarile se sterg. Deci e facuta cu cap.
Drajneanu a scris:

Este o firma de curierat notorie, sau una "no name"? Pare o complicitate de excrocherie intre vanzator si firma de curierat, urmand sa imparta intre ei beneficiul. Este dubioasa si toleranta vanzatorului de a-si recupera banii dupa asemenea interval de timp dar si atitudinea firmei de curierat ,: care lucreaza cu mai multe firme si are oarecare experienta comerciala. O parere: contactati telefonic firma de curierat( dispeceratul local sau birourile centrale) , folosind alta identitate, simulati ca aveti de expediat un colet catre un destinatar care nu are cont bancar si intrebati cum decurge incasarea platii si ce garantie aveti sa va primiti banii. O sa capatati mai multe argumente pentru discutiile ulterioare.
Trebuie sa recunoastem ca oamenii isi acopera erorile proprii sau excrocheriile printr-o atitudine agresiva, incercand intimidarea celorlalti . Firma de curierat cum face dovada ca a facut livrarea? Au un document semnat de dvs ,care confirma ca ati primit coletul?

Am. Inclusiv garanția si factura fiscală. Ideea e ca ei au zis clar "Nu am chitanța in sine, sunt data in judecata daca nu platesc" dar ganditi-va pt 5mil sa se deschida proces, plus avocat, ar fi mult mai mulți bani implicați. Poate ca un judecător ar intelege dar stiti cum merg lucrurile. Nu ai ce vor ei, ai degeaba. E clar o hoție. Dar nu am ce face.
]DlGoe a scris:

E o hotie veche, cel mai mult o practica statul. Amintiti-va cati n-au fost pusi de militie via primarii sau de compania de drumuri si autostrazi sa (re)plateasca amenzile! Cand mai este o luna pt. a se prescrie plata amenzii, primesti plicul. Ai chitanta, ai scapat. N-o ai, aminteste-ti unde ai platit, cereri, drumuri, nervi, alergatura.... si deseori mai platesti o data. De cate ori fac o comanda online fac un print screen la formular cand e gata completat. Daca Estera a completat (si poate si dovedi asta) modalitatea de plata prin ramburs, o doare la basca! Sa-si bata capul unde sunt banii cei de la curierat si vanzatorul. Bifand optiunea ,,plata ramburs la livrare" curierul este OBLIGAT sa incaseze contravaloarea marfii ivrate. Simplu!

Da, Asa este. Avocata din partea lor ne-a spus sa stam de vorba cu acel curier. Am făcut asta. Curierul a reacționat tare urat, deși i-am vb frumos. Si cum s-a zis si dansul a spus că nu avem dovadă, ca el nu isi aduce aminte de noi si ca nu i-am dat bani, pur si simplu ca ni le-a dat asa. Ei de la firma au scris pe factura fiscală "ramburs" dar 0 lei ca si cum plătim prin alta metoda. Au zis ca am plătit cu cardul, deși noi nu am selectat aceasta optiune si daca o făceam se vedea pe care doar. Deci a negat totul si va trebui să platim.
Curierul l-a rugat atunci pe tata sa se vada in parcare la dedeman, cand am vb acolo cei de la dedeman au vrut să ne ajute cu o filmare de pe camere in care se vede ca am plătit,
însă nu țineau filmările decât o lună, iar toata asta s-a intamplat acum dupa 4 5 luni de la cumpărare. Interesant e ca nu suntem singurii care au pățit asa, avocata lor ne-a spus că sunt mai mulți clienti in aceasta situatie si daca se deschide proces , ma gandesc ca va fi colectiv. Din pacate ei trag de bani doar de unde ii pot lua, cum nu sunt dovezi va dati seama ca vom plăti iar decat sa plătești in plus pt proces si avocat.

Adriandimitriu a scris:

din pacate, singurele dovezi legale ale unei plati cu numerar sunt chitanta sau bonul fiscal. curierul v-a cam...furat, cred. si nu neaparat firma de curierat, cat persoana care a facut livrarea.

Am luat niste cauciucuri, plătind la curier prin ramburs, curierul ne-a dat actele toate, dar nu in sine faptul că " am primit de la x suma de y", adică chitanța in sine. Acum dupa 5 luni suntem sunați ca trebuie să platim din nou, pt ca nu am plătit. Am primit si citatie in final si am discutat cu avocata in cauza. Dansa spune ca ramburs nu inseamna sa plătim la curier, ci la banca (extras de cont). Formularul lor primit de la curier arata clar ca nu am selectat opțiunea de a ii da suma datorata prin extras de cont, ci prin ramburs. Am factura fiscală, actul dat de la curierat ca am primit ce am comandat, actul de garantie, dar fără chitanța. Se deschide proces colectiv daca nu plătim, ni s-a spus că mai mulți sunt in situatia de fata si ca trebuie doar să platim. Iar cand o ințrebam incontinuu pe doamna care ne-a dat in judecata daca au discutat cu firma de curierat, întrucât figurez la ei in baza de date ca am efectuat o tranzacție cu ei, mi se spunea incontinuu ca nu e treaba mea, decât să plătesc din nou daca nu am chitanta. Mi s-a spus că am primit produsul pe ochi frumosi daca nu am acea chitanța, de la un om pe care nu il cunosc din alt oras.
Ideea e : se poate face ceva? Sau trebuie doar să plătesc? Fără să mai am ceva de facut