avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Xpdnc

Activitate Xpdnc

Deci, sa inteleg ca termenul de un an este obligatoriu.
M-ar interesa daca exista o solutie la urmatoarea situatie si daca cineva poate recomanda un avocat eficient (eventual pe privat).

a. Casatoria a avut loc in urma cu 9 luni in Arad
b. Momentan sotul e in Spania iar sotia in Anglia
c. Nu exista copii de pe urma casatoriei
d. Sotia a parasit sotul
e. Relatia dintre cei doi e terminata (iremediabil) dar totusi sotia nu doreste sa acorde divort sotului
f. Mai nou, autoritatile britanice au anulat documentul de rezidenta acordat sotului in urma casatoriei. Pe acest motiv i s-a refuzat si intrarea in Anglia (nefiind cetatean UE, nu are drept de libera circulatie).

Multumesc anticipat
Multumesc pentru raspunsuri. In concluzie, se poate merge in RO fara probleme dupa ce subiectii au dobindit cetatenia statului in care locuiesc (in acest caz 2013) si calatoresc pe alt pasaport decit cel romanesc.
Care sunt ultimele reglementari legale in legislatia romaneasca, in cazul in care cetateanul roman aflat in strainatate isi asuma o identitate falsa.

In speta, e vorba de un cuplu care pe timpul sederii intr-un stat UE, au nascut un copil in anul 2004. Acestia, s-au prezentat sub o identitate falsa – implicit, certificatul de nastere al copilului fiind facut in baza acestei false identitati.

Nu stiu daca Decizia ICCJ nr 503/2008 este reglementarea legala aplicabila in acest caz. Daca da, in cazul in care familia doreste sa se intoarca in Romania sa-si reglementeze situatia legala (certificatul copilului sa fie inscris in registrul de stare civila din Romania, dupa care sa aiba drept la pasaport, etc) atunci cuplul este pasibil de comiterea unei infractiuni conform prevederilor Art 293, alin 1 din Codul penal?