avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate Andy080

Activitate Andy080

Ok, mulțumesc. Oricum, eu îi voi trimite un email și voi încerca să îl conving să îmi transfere banii prin bancă, așa cum a procedat până acum. Întotdeauna a avut fixul ăsta cu fluturașul, mereu spunea că nu poate încheia luna dacă nu semnăm...
Nu cred că înțeleg prea bine: poate refuza să îmi achite ultimul salariu ,dar de fapt poate fi și sancționat dacă întârzie mai mult de o lună plata acestuia? Care este termenul limită până la care pot solicita acest drept? Adică eu pot să mă duc la dumnealui peste un an să-mi cer salariul restant?
Dilema rămâne: e legal refuzul de a plăti salariul, până când fostul angajat nu vine să semneze fluturașul?
Nu, dar așa proceda. Să înțeleg că dacă nu mă duc la birou pentru semnarea fluturașului, eu nu mai am dreptul la salariu? Dacă face plata prin bancă,are și o dovadă a acestui lucru nu-i așa? Si care ar fi problema ca fluturașul să fie trimis pe mail?
Bună ziua.
Principala mea problemă în momentul de față este legată de salariu, așa cum am relatat deja. Între timp, am primit de la un fost coleg, scanată, decizia de încetare. Vreau să o printez , să o semnez și să o trimit administratorului. Apoi vreau să îi cer să îmi facă plata ultimului salariu prin bancă, așa cum a procedat și până acum. Poate să refuze, doar pentru că eu nu pot veni când dorește dumnealui să -i semnez fluturașul? Asta vreau eu să știu în primul rând! Și cred că îmi poate trimite fluturașul pe mail, pe WhatsApp, există soluții.
Condiționarea plății ultimului salariu
Bună ziua! Fostul angajator m-a anunțat că îmi plătește ultimul salariu,cash, dacă vin in ziua de plată la sediul firmei. Menționez că el făcea plata salariului prin transfer bancar, cred că de fapt dovadă mai clară de plată nu există! Mă poate condiționa in felul ăsta? Eu plec din țară pentru o perioadă mai lungă de timp. Plus că vrea neapărat să semnez decizia de încetare a CIM, dar nicio vorbă despre adeverință de vechime sau de extras Revisal...
Desființarea postului: este obligatorie prezentarea situației financiare a firmei?
Am primit preaviz de concediere, pe motiv că firma nu a atins indicatorii economici planificați.
Se menționează ce profit are pe 2023, dar atât, eu nu știu cum s-a făcut comparația cu anul 2022 de exemplu.
Pot solicita în scris o asemenea comparație?
Încă ceva: eu am o colegă, mai veche decât mine in firmă,,dar care nu are un loc de muncă fix, ea se mai duce și la alte puncte de lucru.
Se poate desființa postul în contextul acesta?
In nota de fundamentare apare scris că există 2 posturi, la data întocmirii prezentei note... Nu trebuia făcută decizia de desființare a postului, apoi decizia de concediere?
Dar să spunem că programul meu poate fi schimbat așa după cum dorește dumnealui, eu nu înțeleg de ce nu îmi transmite niciodată acest lucru în scris. Asta în condițiile în care noi comunicăm in permanență pe mail și pe grupul de WhatsApp.! Nu trebuie să facă ceva, un act?
Ok, mulțumesc. Dar în cazul meu, chiar poate fi considerat program inegal? Se tot folosește de acest termen pentru a mă chema la serviciu chiar și în timpul liber, schimbă programul de pe o zi pe alta... Și dacă ar face asta doar ocazional, ar fi ok, dar e mai rău ca în armată! Nu ar trebui făcut în scris acest lucru? Regulamentul intern nu prevede acele intervale orare pe care le solicită el în ultimul timp, adică nici el nu respectă propriul regulament!
Program 8-16 de luni până vineri este... inegal?
In CIM este scris program L-V , de la 8 la 16, , inegal; și pentru că este scris acest cuvânt, "inegal",administratorul firmei la care lucrez îmi schimbă programul chiar și de pe o zi pe alta, comunicându-mi modificările doar verbal. Este corect așa ceva?