avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Activitate sisisl

Activitate sisisl

Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Stimate coleg INM,
daca reusesti sa faci rost de grile te rog din suflet sa mi le dai si mie.
Multumesc!:)
:-/ a si b?:">
:thumbup: Corect
INM a scris:

sisisl a scris:

:slap:am si eu o grila pt. voi:
In cazul in care instrainarea obiectului unui legat cu titlu particular este afectata de vicii de consimtamant, revocarea legatului este:
a. valabila
b. nula absolut
c. anulabila
:))

Stimată Colega!
Consider că răspunsul coect este a)
:hammer: din pacate raspunsul corect este c) ( a se vedea exceptia in cazul revocarii voluntare tacite a legatului cu titlu particular in cazul instrainarii afectate de un viciu sau de o incapacitate).
Stimate Coleg, inca una:
In cazul contractului de donatie, conditia simpla potestativa din partea donatorului este:
a. nula absolut
b. nula relativ
c. valabila
:)
:slap:am si eu o grila pt. voi:
In cazul in care instrainarea obiectului unui legat cu titlu particular este afectata de vicii de consimtamant, revocarea legatului este:
a. valabila
b. nula absolut
c. anulabila
:))
ok...merci....bafta si tie la examen!
:help::((am o neclaritate in legatura cu contractul de vanzare-cumparare....#-o
In cazul vanzarii lucrului altuia, daca partile au incheiat contractul in cunostinta de cauza actioneaza nulitatea absoluta ( proprietarul avand dreptul de a cere constatarea nulitatii absolute). Ma poate lumina cineva cu argumente, de ce in cazul vanzarii lucrului altuia in care cel putin una dintre parti a fost in eroare cu privire la adevaratul proprietar, acesta din urma nu are dreptul de a cere constatarea nulitatii absolute a contractului astfel incheiat , avand doar dreptul de a revendica bunul care nu se mai afla , eventual, in proprietatea lui ( contractul astfel incheiat fiind lovit de nulitate relativa)???
Parerea mea este ca, in aceasta situatie, este vorba de o inechitate juridica deoarece adevaratul proprietar nu are nici o vina in incheierea contractelor mai sus mentionate si deci, nu vad ratiunea pentru care nu i se confera aceleasi mijloace juridice de aparare a dreptului sau. :-/
Multumesc anticipat!:">
:O 9853??!!!??Costinescu 2003 de unde stii numarul de inscrisi atat de exact???deja au inceput sa transpire informatiile????;) ai mai auzit si alte informatii...utile?
Răspuns la discuția test logica
=D> ...Da...bine spui Parole...idei prea mari!
Răspuns la discuția test logica
=D> super tare...adik vrei sa spui ca se urmareste "intuitia" de a bifa raspunsul corect, fara sa stai sa judeci in profunzime o situatie? sincer, nu as dori sa fiu parte intr-un proces cu o asemenea instanta!:(