Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
dupa cum ziceam, fiecare isi sustine parerea. faceti parte din nefericire din categoria de consumatori care cumpara un bun pe care nu stiu sa-l exploateze. pe toti ii sfatuiesc sa-l cumpere impreuna cu evaluarea initiala a situatiei si intretinerea preventiva ca serviciu post garantie. imaginati-va ca va cumparati un laptop care afiseaza intr-o limba complet necunoscuta sau un tur fara ghid. fireste ca acest lucru va duce la o crestere a pretului,
daca aceasta evaluare nu e consemnata in factura, reiese ca dvs sunteti competent sa comandati echipamentul.
Buna seara,
Asteptati raspunsul celor de la ANPC si in functie de acest raspuns, actionati.
Din ceea ce ati scris, rezulta ca firma de la care ati cumparat dedurizatorul intentioneaza sa va restituie pretul achitat, din moment ce a fost de acord sa il returnati.
Mai mult ca sigur ca nu vor fi de acord sa va restituie si costul montarii dedurizatorului si consumabilele folosite, desi ar trebui avand in vedere culpa agentului economic (decat poate, in situatia in care ii notificati prin avocat) iar pentru restul nu poate fi vorba sa va despagubeasca de bunavoie.
Intr-un eventual proces va trebui sa dovediti faptul ca centrala s-a defectat din cauza ca acel dedurizator nu a functionat corespunzator, ar mai fi si alte aspecte de analizat.
In functie de prejudiciul suferit, analizati daca merita sau nu sa mergeti in instanta.
Sesizarea D-voastra se supune 0rdonantei 27/2002 care statueaza ca termenele de raspuns (rezolvare ) sunt de 30 de zile pana la 45 (cand este necesara o cercetare mai complexa) . Nu stiu cum se va implica ANPC dar din experienta mea , am constatat ca in loc sa apere consumatorul ei vor incerca sa favorizeze partea adversa .