avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate Geo4

Activitate Geo4

Buna ziua!
Intr-o comisie de specialitate a unui Consiliu Local formată din cinci membri, se poate emite avizul pentru proiectele de hotărâre dacă sunt prezenți la deliberare doar doi din cei cinci membri ai comisiei?? Mulțumesc!


Cornel Vasile a scris:

În caz de invalidare a alegerii primarului, Guvernul, la propunerea autorităților cu atribuții în organizarea alegerilor locale, pe baza solicitării prefectului, stabilește data alegerilor. Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la data invalidării sau, după caz, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, în condițiile legii.

In speta, lista candidaților este deschisă pentru oricine dorește sa candideze.

Mulțumesc, asta era și interpretarea mea, doar ca citind din presa online cazul de repetare a alegerilor locale din Moldova Noua nu înțelegeam de ce s-a procedat altfel dar, analizând mai îndeaproape acea speța reiese clar ca acolo nu s-a pus problema invalidării mandatului de primar, ci a candidaturii care a fost invalidata anterior alegerilor. Mulțumesc încă o data!
Buna ziua, in cazul invalidării mandatului de primar ales datorită neîndeplinirii condițiilor de eligibilitate alegerile se reiau in termen de 90 de zile in condițiile Art.149 Cod Administrativ.
Întrebarea mea este dacă in viitoarele alegeri partiale(doar pt primar) organizate vor participa doar acei candidați care au fost pe buletinul de vot in primul tur sau lista candidaților este deschisă pentru oricine dorește sa candideze?? Mulțumesc!
Buna ziua, îmi puteți spune va rog dacă s-au elaborat și aprobat Normele tehnice la Legea 181/2020 privind gestionarea deșeurilor biodegradabile??
Buna ziua, procesul verbal încheiat cu ocazia desfășurării ședințelor consiliului de administrație al unităților de invatamant preuniversitar poate fi făcut public sau are un caracter secret si au acces doar cei care semnează de luare la cunoștința?? Mulțumesc!
Buna ziua, in cazul ocupării unei funcții de demnitate publica( ex. primar) se poate considera ca după terminarea mandatului, acesta dobândește legal experienta in domeniile serviciilor sociale pe care acesta le-a coordonat(condus) in virtutea atribuțiilor pe care le-a avut ca și primar.