avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Activitate GabiM7

Activitate GabiM7

Răspuns la discuția Delapidare.
Mulțumesc mult pentru răspuns! Cum pot sa aflu daca a depus plângere sau doar a vrut sa scape de mine ca sa nu mai plătească un salariu in plus? Nu pot sa stau liniștită cu gandul la spusele patronului.
In cat timp are voie sa ma reclame la poliție? Pot sa consider ca nu a facut această reclamație dupa 2 luni sau cum?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cazul este mai complex decat pare.
Daca va face plângere penala mergeti cu avocat la audiere daca sunteți nevinovată.
Politia o sa va spună ca nu aveti nevoie de avocat întrucât va apara ei ori ca nevinovatii nu au nevoie de avocat.
Dreptul la aparare exista tocmai pentru ca avocatii sa ii apere pe cei nevinovati.

Discuție Delapidare.
Buna ziua! M am angajat la un magazin de cartier in urma cu 11 luni casi vanzatoare cu functia de lucrator comercial. In acest magazin mai lucrează pe același post inca doua fete, in ture de opt ore pe zi, lucrandu.se in programul de patru zile lucrătoare cu doua zile libere. La momentul angajării mele nu s a facut nici un inventar al produselor pe care urma sa le vand. In prima săptămână de lucru, in prezența patroanei urma sa fac o comanda pentru a ni se aduce o gama de produse alimentare care era deja existentă in programul de calculator in gestiune figura in stoc, dar cautandu.le in depozit, nu le am găsit. Patroana a menționat ca trebuie facut inventarul pentru a afla ce se întâmplă deoarece nu il mai făcuse in ultimii 2 ani. Vânzătorii trebuie să scaneze produsele pentru a afla prețul ca apoi aceste produse sa fie etichetate cu preturile din sistem, iar după ce erau scanate aceste produse trebuia șterse efectiv din bon pentru a nu aparea pe bonul următorului client. Acest lucru l am facut deseori pentru a afla prețul produselor. Din momentul angajării mele la această firmă stocul nostru nu a coincis niciodată cu cel din depozit. Faceam comenzi pentru aprovizionare intuitiv din ce vedeam ca lipsește de la raftul depozitului pentru ca in sistem erau zeci de produse alimentare.
In urma cu câteva zile patronul m a anunțat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si ca urmează să fiu reclamata pentru delapidare deoarece am șters produsele dupa vanzare lor insusindu.mi sumele aferente de bani. Total neadevărat deoarece acesta era sistemul de verificare al prețurilor, la fel trebuia sa folosim aceasta tasta de ștergere a produselor din bon atunci când clientul nu avea suficienti bani sau dorea sa înlocuiască un produs din bon apoi foloseam tasta "incasare cash" . Menționez că nici macar salariul de sfârșit de luna nu mi l a dat si deși avem contract pe o suma de bani, primeam alt salariu.
Ce ma sfătuiți să fac?
Mulțumesc!