avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Activitate larissa22

Activitate larissa22

Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Eu stiam asa ca impotriva op se poate face recurs si atitiar impotriva executarii se poate face atit contestatie la executare cit si contestatie in anulare.E antrenant ce faceti voi numai eu nu am timp d nimik :((((((( astept pareri=D>
2,3?=D>
:((trebuie sa plec acasa inca sunt l aservici poate o sa primesc si eu un raspuns .mersi
Articol unic. - La articolul 258 din Codul penal al României, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul 1 se introduce un nou alineat, alineatul 2, cu următorul cuprins:
"În cazul prevăzut la alin. 1, pentru faptele prevăzute la art. 246, 247 şi 250 alin. 1-4, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, cu excepţia acelora care au fost săvârşite de o persoană dintre cele prevăzute la art. 147 alin. 1."

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.
Asta e artoculul
Pt inm mai lamureste ma si pe mine cu modificarea asta eu am inteles exact invers cu execptia persoanleor prevazute la 147 1:-/ adi a fct publici
salve imi permit sa mi expun si eu parerea si cererea de stramutare se judeca in camera de consiliu si desi legea nu prevede expres cu citarea partilor deoarece in lipsa unui text contrar isi gaseste aplicare dispozitiile art 85 Cproc civ.bafta
actiunea penala scuze am scris repede
Cu siguranta sunt doua lucruri distincte ma bucur ca ne intelegm dar si asa exercitarea actiunii civile de catre partea vatamata este posibila numai si numai in cazul in care procurorul nu participa la judecata.si numai in cazul in care este necesara plingerea prealabila pt punerea n miscare a ap bfta multa
Apropo inm incearca sa adopti o alta atitudine parole are dreptate, cred k cel care a inetrpretat gresit ceea ce a citit ai fost tu si incearca sa recunosti cind gresesti toti gresim nu mai fi atit de categoric gindeste te ca i poti induce in eroare si pe ceilalti.Sper sa nu te superi pe mine dar aici toti tre sa ne ajutam si sa ne lamurim anumite lucruri nu sa ne inducem in eroare unii pe altii.
:D mai eu zik sa incercati sa faceti distinctie grila este perfect corecta .Faceti distinctie intre plinegerea prealabila care este doar un mod special de sesizare a oup actiunea penala neputind fi pusa n miscare ap in lipsa ei , in skimb actiunea penala nu poate fi pusa n miscare decit de catre procuror sau de catre instanta .Nu uitat ca una din trasaturile caracteristice ale actiunii penale este k apartine statului..Este clar se spune ca ap este pusa n miscare la plingerea prealabila a persoanei vatame dar nu scrie deloc k partea vatamata este cea care o pune n miscare.Multa bafta si nu va lasati luati d aparente