avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate alexdav

Activitate alexdav

Prin actiunea introdusa in instanta s-a solicitat constatarea calitatii de coproprietar , existand in acest sens ,o intelegere scrisa intre parti prin avocatul sotiei , in care se stipuleaza ca in cazul unui partaj sunt de acord ca apartamentul sa se imparta in cote egale (50%-50%) iar in cazul in care una din parti se razgandeste sa plateasca celelaltei parti suma de 50000 lei drept despagubiri. Mutumesc .
Multumesc pt. raspunsuri , acum asi vrea sa stiu ce este de facut in continuare , se poate face recurs sau trebuie formulata o noua cerere de chemare in judecata , multumesc.
Multumesc pentru raspuns ,sotia a avut avocat iar intelegerea a fost depusa la dosar , s-a verificat dosarul la arhiva , multumesc inca odata.
Actul de v.c a fost incheiat inainte de incheierea casatoriei dar ratele in foarte mare parte au fost achitate in timpul casatoriei lucru recunoscut de sot prin intelegerea dintre parti care a fost depusa la dosar, oare nu are nici o valoare?
Multumesc celor doua doamne avocat pt. raspuns ,asi vrea sa mai precizez ca exista o intelegere intre cei doi fosti soti incheiata in fata avocatei sotiei ca sunt de acord cu impartirea apartamentului in cote egale iar in cazul ca unul dintre ei se razgandeste sa plateasca celelaltei parti suma de 50.000lei drept despagubiri .Are valoare aceasta intelegere? Multumesc
Viitorii soti , in anul 1990 intra intr-o relatie de concubinaj , in anul 1992 hotarasc sa cumpere apartamentul in care locuiau cu chirie , primit de la serviciu de sot, cu plata in rate pe 7 ani pe numele viitorului sot iar in anul 1993 se incheie casatoria dintre cei doi , locuind impreuna in apartament pana in anul 2017 cand se pronunta divortul cu acordul partilor. In anul 2020 fosta sotie cere in instanta recunoasterea dreptului de coproprietar in cota parte cu fostul sot , cerere respinsa de instanta ca neintemeiata pe motivul ca apartamentul este bun propriu al fostului sot si nu bun comun fiind cumparat inainte de incheierea casatoriei ,desi , mai mult de 6 ani ratele au fost platite de cei doi impreuna, fiind casatoriti legal .Este intemeiata hotararea instantei ? si daca nu , ce lege si art. din lege pot fii invocate de avocatul sotiei in recurs pt. a avea castig de cauza .Multumesc