avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate sonia64

Activitate sonia64

Înțeleg că individul ăsta are mai multe drepturi decât mine in ce o privește deși nu e nici tutore, nici ruda, nimic. Eu sunt cu banii el cu foloasele. Ea nu vrea nici sa vina la mine, nici să stau cu ea, nici o femeie nu accepta sa o îngrijească.Il vrea doar pe el dar el nu seai poate îngriji pe el nu sa o mai îngrijească și pe ea. Eu nu ii pot susține financiar pe amândoi. Soluția cu tutela înțeleg că e numai prin justiție. Ori până obțin tutela s ar putea să dureze câțiva ani.
Am un contract de întreținere cu uzufruct. Apartamentul îmi rămâne după decesul ei. Menționez că eu plătesc gaz, curent, mâncare. Cheltuieli cu doctori, am pus centrala, termopane, plătesc impozit, tot. Acum fac canalizare separată că nu seai poate folosi cea veche. Cheltuielile le suport eu că ea spune că nu are bani. Vecinii sunt revoltați pentru că nu e prima dată când au probleme din cauza lor. Cum pot obține tutela?
Contract întreținere Am un contract de întreținere cu o ruda care nu are copii. Are un moșneag cu care nu este căsătorită. Au 87 de ani amândoi. Nu am obligații față de el. Problema e că fac numai prostii- înfundă canalizare, inundații, nu consuma apa deloc, aduc de la o fântână de langa bloc cate 2 găleți. Eu ii duc mâncare, el îi mănâncă mâncarea și nu vrea să contribuie cu nimic la cheltuieli. Ea are probleme neurologice, o dementa și nu preaai judeca, el o influențează împotriva noastră. El are copil, are aparamentul lui dar nu vrea sa plece de la ruda mea. Nu are mutație la ea.Motivează că el o îngrijește pe ea. Un excroc. Cum pot să îl dau afara, legal? Zilele trecute s-au înfundat conducta de evacuare din cauza lor. Mulțumesc!
Intr-o lume a digitalizarii, cand se cauta solutii pentru simplificarea unor proceduri, situatii, de ce nu e posibila o procedura online de a rezolva aceasta situati la consulate si ambasade. E adevarat ca uneori suni la o ambasada si nu raspunde nimeni pentru a da o lamurire. Acum nu e posibil pentru ca asa prevede legea dar legea poate fi schimbata si adaptata la conditiile actuale. Mai bine trimiti niste documente prin posta, decat sa cheltui foarte multi bani pe drumuri, existand si situatii de imposibilitate de deplasare. Parerea mea. Poate gresesc, nu stiu, nu am studii in domeniu.
Multumesc frumos entru raspuns.
[ link extern ]

Am gasit acest articol. Pot fi acceptate de catre notarii din Romania argumentele puse in articol?
Procura din SUA - Pentru a face o succesiune avem nevoie de o procura de la o ruda din SUA. Am fost la notar si ni s-a spus ca procura trebuie facuta doar la Ambasada sau Consulat unde pentru a ajunge persoana trebuie sa parcurga o distanta de cateva mii de km, avand probleme de sanatate si neputandu-se deplasa atat de mult. In tara nici atat. Am inteles ca s-ar putea face o procura si la un notar International, un fel de notar echivalent cu notarii nostri, notari care exista doar in trei state din SUA - Florida, Louisiana si Alabama.. Unul din state ar fi mai aproape de persoana. Stiti cumva daca ar fi acceptata o astfel de procura si sa imi indicati eventual si unde as putea gasi legea, dispozitia, nu stiu cum sa ii spun, care sa faca trimitere la acest accept in Romania? Va multumesc!
Răspuns la discuția Donatie teren


gi-jane2 a scris:

Va poate face testament.
Mergeti si la alt notar, cadastru cred ca trebuie, dar nu si iesire din indiviziune pt ca va doneaza o cota ideala, nu teren de aici pana aici.

Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Donatie teren


raluk0207 a scris:

Documentația cadastrala trebuie oricum. E obligatoriu sa o aveți.
Dar sa va doneze tot terenul, nu. Mătușa va poate dona doar ceea ce are, adică 1/4, urmând ca după donatie, sa rămâneți dvs în indiviziune cu ceilalți, în locul mătușii.

Dacă va referiți ca pe titlu sunt mai multe paralele și fiecare din cei 4 stăpânește verbal câte un teren, nu înseamnă nimic. Ei trebuia sa își fi făcut partajul între ei.

Terenurile sunt in comun, nu detine fiecare un teren. Fiecare detine 1/4 din fircare parcela. Matusa imi va face acte pe cota de 1/4. Multumesc de raspuns!
Discuție Donatie teren
Matusa mea pe care o am in intretinere doreste sa imi faca un act de donatie pe cota ei de teren de 1/4, ce ii revine din titlul de proprietate unde sunt 4 frati fiecare cu un sfert. La notar mi s a spus ca nu se poate face act de donatie, pentru ca trebuie cadastru si iesire din indiviziune. Ce act s-ar putea face ca sa imi lase terenul, fara a mai fi nevoie de cadastru si iesire din indiviziune? Multumesc!