avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin V

Activitate Catalin V

Nu ați citit corect speța.
Bunicii mei, adică părinții mamei mele au vândut mamei mele în timpul vieții lor.
În actul inițial de cumpărare al bunicilor de la Icral al apartamentului era trecuta greșit scara blocului.
Când bunicii și mama mea divorțată la acea vreme au încheiat cvc, eroarea cu scara blocului s a regăsit și în noul contract.
Mama mea trebuia sa fie atenta și în egala măsură și notarul(ptr ca mai este o mențiune, în cadastru era menționat ca este trecuta greșit scara, cu stampila mare). Trebuia sa se uite pe toate actele notarul și sa întrebe măcar...(nu este într un totul vina sa)
Acum, icral a făcut un act adițional prin care se remediază eroarea cu scara blocului.
Normal era ca notarul care a încheiat cvc dintre mama și bunicii mei sa ia act de aceasta rectificare, mai ales ca nu aduce nici un fel de prejudiciu, celorlalti copii ai bunicilor(o fiica și un fiu) .
Bunicii mei au vândut ce au deținut în timpul vieții lor. Nu a fost necesara succesiune, nu era nimic de împărțit. Acele 2 persoane, așa-zise părți, nu au legătură cu acel bun vandut.
Dacă legea e prost făcută, e clar ca trebuie schimbata.


Dacă Icral a remediat eroarea printr un act adițional la cererea mamei mele, ce sens mai are sa fie aduse alte părți pentru rectificarea contractului de vânzare cumpărare, mai ales ca acele părți nu au de a face cu respectivul contract?
Altfel, pe aceeași logica, trebuiau sa fie de fata și celelalte părți la semnarea contractului de vânzare cumpărare inițial.
Eu consider ca singurele părți implicate sunt cele care au legatura acum cu eroarea: Icral, notarul care nu care nu a verificat bine actele (ca nu știe, ca nu poate...dar face acte) și mama mea.

gi-jane2 a scris:

nu are legatura cu mostenirea, ci pt ca bunicii au decedat, daca vb de acordul partilor, o parte e mama si o parte mostenitorii bunicilor, doar pt ca cealalta " parte" nu mai e in viata.

Mulțumesc pentru răspunsuri.
Dacă îmi puteți spune va rog, de ce se pune problema de moștenitori(aceștia fiind părțile din ce înțeleg eu), având în vedere ca bunicii au vândut în timpul vieții lor un bun, aflându-se în deplinătatea facultăților mentale!?
Nu pare sa aibă logica, pentru ca acel imobil vândut prin contract de vânzare cumpărare, nu tine cont de moștenitori, ci de dorința de a face ce dorește un om cu bunul sau.
Dacă imobilul s ar fi vândut de 15 ori prin contract de vânzare cumpărare și nu se observa eroarea cu scara de bloc...
Atunci când se observa eroarea, era necesar sa mergi la toți cei 15 notari pentru rectificarea actelor?
Bună seara.
Am următoarea întrebare și speță:
Bunicii mei au cumpărat un apartament de la icral, iar acel apartament are trecuta în acte "sc1 în loc de sc7"(aceasta fiind greseala în acte).
Bunicii au vândut în timpul vieții către mama mea cu contract de vânzare cumpărare, unde greseala cu SC 1 în loc de sc7 s a perpetuat.
Acum mama mea dorește sa mi vândă mie, iar eu am descoperit eroarea din acte în ceea ce privește faptul ca scara blocului este trecuta greșit.
Notarul actual ne a îndrumat către Icral sa rectifice actul inițial.
Icral a rectificat actul inițial de vânzare cumpare printre un Act adițional prin care se specifica clar ca scara 1, este de fapt scara 7.
Acum, notarul care a constituit următorul act de vânzare cumpărare între bunici și mama mea, cere ca moștenitorii de drept(frații mamei mele) de la momentul respectiv sa-si dea acordul ptr modificare în actul de vânzare cumpărare.
Intrebare: ce logica are, bunicii și mama mea au făcut act de vânzare cumpărare!? Nu a moștenit nimic.
Actul inițial care avea greseala, s a rectificat de către firma în cauza, recte Icral.
Acei moștenitori sunt plecați din tara și nu au cum sa vina!
Ce se poate face? De ce e atât de complicat dacă exista Act adițional în care se recunoaște aceasta eroare și e corectata!?